avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu munca

la instanta de fond a cistigat angajatu am platit salarii si reintegrare la recurs am cistigat eu ca angajator .codu munci spune ca restituirea salariilor incasate necuvenit se pot recupera pe o perioada de 3 ani daca sa angajat la alta societate nu se poate toti de o data
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 9 Ianuarie 2013
Sa inteleg ca ati executat o hotarare care nu ramasese definitiva si care din acest motiv nu era titlu executor ? De ce nu ati asteptat judecarea recursului ?
In acest caz, daca ati castigat in recurs va trebui sa procedati la intoarcerea executarii silite pentru a va recupera banii platiti ... termenul de prescriptie este , intr-adevar, de 3 ani si curge de la data pronuntarii hotararii instantei de recurs.

Codul Muncii nu face nicio referire in sensul indicat de dvs ... daca s-a angajat in alta parte, atunci reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Daca are o singura retinere , atunci procentul este de 1/3 din salariul net.
sentinta a fost definitiva si executorie cu recurs in 10zile
iulianamandrescu a scris:

Sa inteleg ca ati executat o hotarare care nu ramasese definitiva si care din acest motiv nu era titlu executor ? .......



Hotararile pronuntate in litigiile de munca, in prima instanta, sunt executorii si definitive ... in acest sens, art.274 C.mun. prevede : Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept.
multumesc f mult

Alte discuții în legătură

Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti iriiri iriiri Am o nelamurire cu privire la punerea in executarea a unei hotariri judecatoresti in urma unui conflict de munca. Salariatului i s-a aplicat o sanctiune ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera diferentele de salariu platite in plus unui salariat ? oanaportar oanaportar In instanta, salariatul a castigat initial o marire de salar, iar institutia i-a acordat la salariu in plus, lunar, diferente de bani. Intre timp, salariatul ... (vezi toată discuția)
Cum poti recupera o suma de bani de la un salariat ? cristiannegru cristiannegru cum poti recupera o suma de bani de la un salariat ? - salariatul a castigat la fond un proces impotriva angajatorului. - angajatorul a facut recurs, l-a ... (vezi toată discuția)