avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu munca

la instanta de fond a cistigat angajatu am platit salarii si reintegrare la recurs am cistigat eu ca angajator .codu munci spune ca restituirea salariilor incasate necuvenit se pot recupera pe o perioada de 3 ani daca sa angajat la alta societate nu se poate toti de o data
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 9 Ianuarie 2013
Sa inteleg ca ati executat o hotarare care nu ramasese definitiva si care din acest motiv nu era titlu executor ? De ce nu ati asteptat judecarea recursului ?
In acest caz, daca ati castigat in recurs va trebui sa procedati la intoarcerea executarii silite pentru a va recupera banii platiti ... termenul de prescriptie este , intr-adevar, de 3 ani si curge de la data pronuntarii hotararii instantei de recurs.

Codul Muncii nu face nicio referire in sensul indicat de dvs ... daca s-a angajat in alta parte, atunci reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Daca are o singura retinere , atunci procentul este de 1/3 din salariul net.
sentinta a fost definitiva si executorie cu recurs in 10zile
iulianamandrescu a scris:

Sa inteleg ca ati executat o hotarare care nu ramasese definitiva si care din acest motiv nu era titlu executor ? .......



Hotararile pronuntate in litigiile de munca, in prima instanta, sunt executorii si definitive ... in acest sens, art.274 C.mun. prevede : Hotărârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept.
multumesc f mult

Alte discuții în legătură

Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti iriiri iriiri Am o nelamurire cu privire la punerea in executarea a unei hotariri judecatoresti in urma unui conflict de munca. Salariatului i s-a aplicat o sanctiune ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera diferentele de salariu platite in plus unui salariat ? oanaportar oanaportar In instanta, salariatul a castigat initial o marire de salar, iar institutia i-a acordat la salariu in plus, lunar, diferente de bani. Intre timp, salariatul ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii in cazul admiterii recursului impotriva sentintei de reintegrare in munca Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Stimati colegi supun pre dezbatre urmatorul articol deosebit de interesant, drept urmare astept cu nerabdare opiniile d-voastra, opinie lansata de catre dr. ... (vezi toată discuția)