avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti

Am o nelamurire cu privire la punerea in executarea a unei hotariri judecatoresti in urma unui conflict de munca.
Salariatului i s-a aplicat o sanctiune conform CM, a contesta-o in instanta si a cistigat. Din cite cunosc hotararile in cazul conflictelor de munca sunt definitive si executorii pe fond si se pun in aplicare la cerera salariatului.
Acum alariatul intra in posesia hotararii o legalizeaza si solicita punerea in aplicare a acesteia inainte ca dosarul sa fi ajuns la instanta de recurs.Angajatorul face plata integrala a drepturilor respective conform sentintei, doar este obigat prin lege.
Aici intervine nelamurirea mea
In recurs angajatorului ii este admis in parte recursul in sensul ca salariatul pe fond a cistigat plata mai multor drepturi ex: un nr. de 3 constind in prime salariu si tichete de masa, iar instanta de recurs a admis sa-i fie platite doar cele din salariu si prime.
In aceasta situatie angajatorul cum procedeaza sa recupereze plata drepturilor platite si necuvenite? conform Cod Muncii? sau nu poate recupera aceste drepturi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 29 Mai 2013
Buna ziua,
Veti actiona conform prevederilor codului muncii.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Codul Muncii nu prevede intoarcerea executarii silite.
In acest sens, angajatorul are la dispozitie intoarcerea executarii silite , institutie prevazuta si reglementata in C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin la instanta de fond a cistigat angajatu am platit salarii si reintegrare la recurs am cistigat eu ca angajator .codu munci spune ca restituirea salariilor ... (vezi toată discuția)
Cum poti recupera o suma de bani de la un salariat ? cristiannegru cristiannegru cum poti recupera o suma de bani de la un salariat ? - salariatul a castigat la fond un proces impotriva angajatorului. - angajatorul a facut recurs, l-a ... (vezi toată discuția)
Pentru recuperare diferente salariale ? oanaportar oanaportar La data de 27.02.2013, Tribunalul a dat castig de cauza unui salariat care a facut Contestatie la Decizia de angajare in ce priveste stabilirea unui ... (vezi toată discuția)