avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... despre doua hotarari penale pentru aceasi fapta.Cazier ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

despre doua hotarari penale pentru aceasi fapta.Cazier Judiciar evidentiat

Buna. Am o intrebare daca este posibil .In Cazierul Judiciar sunt trecute evidentiate si in prezent- doua hotarari (setinte penale)pentru aceasi fapta 1. una definitiva din 2003 a Judecatoriei Zalau care sa revizuit in 2004 de catre Curtea de Apel Cluj si sa dispus casarea in intregime a ameblor hotarari,dispunandu-se Rejudecarea de catre aceasi Instanta,respectiv Judecatoria Zalau si 2. a doua este cea din 2003 care sa rejudecat in urma casarii de catre Judecatoria Zalau si finalizata in 2005 iunie si evident ca sa evidentiat in Cazierul Judiciar la punctul 2,setinta conform Revizuirii din 2004 noembrie a Curtii de Apel Cluj si finalizata in 2005 iunie, de catre aceeasi instanta respectiv Judecatoria Zalau prin neapelare adica definitiva. Intrebarea este facem vorbire de o neglijenta in serviciu si din partea cui poate fi aceasta neglijenta conform celor de mai sus relatate.?In speta va informez ca datorita punctului 1 referotor la cea casata din 2003/2004, care este in fapta casata,am ramas in recidiva post executorie si referitor la setinta definitiva din 2005 revizuita de catre Judecatoria Zalau,conform deciziei Curtii de Apel cluj privind revizuirea in urma casarii a celei din 2003/2004,am fost reabilitat de drept.Ce pot face s au care sunt pasii pentru a scoate sau a anula setinta din 2003/2004 referitor la cea casata si inclusiv setinta din 2005 definitiva in care deja sunt reabilitat de drept si aceste cosecinte ale faptelor sunt si in prezent evidentiate in Cazierul Judiciar.Cu speranta ca ma veti intelege si ca veti da un raspuns intelegator va multumesc anticipat.Cu respect Gabriel.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:44, 9 Ianuarie 2013
Nu ati precizat dac a s-a pronuntat o hotarare de reabilitare sau ati considerat ca sunteti reabilitat de drept. Instanta care pronunta reabilitarea se va pronunta asupra tuturor mentiunilor din cazier anterioare reabilitarii , iar in cererea dvs. trebuia sa solicitati stergerea din cazier si a acelor m,entiuni facute inainte de casare . Cei de la cazier nu pot radia nimic fara hotarare judecatoreasca. Prin condamnare a ramas inscrisa in cazier datorita faptului ca a ramas definitiva si dupa ramanerea definitiva cand ati facut revizuirea nu ati solicitat modificarea mentiunilor din cazier . O puteti face si acum solicitand instantei sa dispuna in sensul dorit.
Oricum nici un judecator nu va considera recidiva postcondamnatorie pentru ca va studia hotararile pronuntate anterior si va sesiza ca nu e vorba de nici o recidiva .
Daca este ceva gresit in cazier puteti legaliza hotararea care o aveti si sa adresati o cerere la IGP sau la IJP pentru a se face rectificarea.
Sa anexati si hotararea la care v-ati referit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)
Despre recidiva postexecutorie sau altele Gabriel Pop Gabriel Pop Buna...intrebarea este referitor la fapta in care sunt judecat si in prima instanta de fond unde am fost condamnat , aceasta condamnare era datorita starei de ... (vezi toată discuția)
Subiect casare Gabriel Pop Gabriel Pop Solutie: Admite recursul declarat de inculpat,casează decizia penală nr.119/2004 Trib. Sălaj şi sent.penală nr. 7/2003 a Jud. Zalău şi trimite cauza ... (vezi toată discuția)