Buna...intrebarea este referitor la fapta in care sunt judecat si in prima instanta de fond unde am fost condamnat , aceasta condamnare era datorita starei de recidiva postExecutorie? adica art.37 lit.b? Am sa va dau o parte din setinta sa va puteti da seama daca starea fata la acest art.37 lit.b,ma condamnat cu executare desii la majoritatea acestei fapte se dau cu aplicarea art.81/1 si altele privind supendarea sub supraveghere..deci in concluzie datorita starii de recidiva post executorie am luat executarea? am sa va dau o parte a setintei.
In baza art. 257 C.pen. cu aplicarea art. 41, art. 42 şi art. 37 lit. b C.pen., cu aplic. art. 320 ind. 1 al. 7 C.p.p., condamnă pe inculpatul P. A., recidivist postexecutoriu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim privativ de libertate si altele..insa mai specific ca in setinta motivata se arata ca am 2 hotarari definitive in cazierul Judiciar..la puntul 1 este inchisoare 3 ani. la punctul 2 inchisoare cu suspendare la 3 ani si 5 ani probatiune termen incercare. la acesti 3 ani+5 ani termen incercare se tine seama de reabilitarea de drept in baza art.al reabilitarii de drept.Insa tot instanta motiveaza ca au ramas de neexecutat 990 de zile in pedeapsa cea din 2003 care defapt face acelasi obiect cu cel din 2005 intru-cat ceea ce este evidentiat in cazier referitor la pedeapsa din 2003 sa facut revizuire si Curtea de Apel Cluj caseaza setinta din 2003 si dispune rejudecarea care face obiectul a celei din 2005..Sper sa nu deranjez sau poate nu m am exprimat destul de bine in acest mesaj dar va rog respectos sa mi dati un raspuns cat de cat sa l pot intelege ce este de facut.. sau chiar daca am fost reabilitat Judecatorul vazand ca am mai suferit o condamnare cu reabilitare poate sa dipuna executare datorita condamnarii anterioare..?Desii am sa depun o contestatie in anulare fata de cea din 2003 intrucat nu poate fi 2 hotarari pentru aceasi fapta si evident ca va ramane in cazier cea din 2005 care si ea ar trebui sa dispara o data reabilitat de drept..Va multumesc si va urez Sarbatori fericite. Cu respect.Gabriel.
Din punctul meu de vedere , dacă ceea ce spuneţi referitor la condamnările anterioare este real, aveţi dreptate.S-ar fi putut dispune suspendarea executării pedepsei în condiţiile expuse, ţinându-se cont şi de faptul că , deşi au existat condamnări anterioare , fostul condamnat a fost reabilitat, astfel, nemaifiind incidentă starea de recidivă.
Ar trebui să vă asdiguraţi de faptul că întrr-adevăr a operat reaabilitarea, solicitând un certificat de cazier judiciar, iar dacă nu a operat, ar trebui să solicitaţi instanţei constatarea intervenirii reabilitării de drept.