Buna ziua. Am urmatoarea situatie: in luna februarie 2010 am incheiat un contract de inchiriere auto (leasing) cu societatea X Trading. Am achitat lunar la timp ratele pana in luna octombrie cand am fost nevoita sa plec din tara la cursuri. La inceputul lunii octombrie am contactat angajatul de la dealer-ul auto de la care am achizitionat masina explicandu-i situatia si intrebandu-l ce ma sfatuieste sa fac in aceasta situatie. Persoana respectiva, mi-a sugerat ca ar avea o persoana interesata de aceasta masina si implicit de preluarea dosarului de inchiriere / leasing. In primele zile din luna octombrie 2010 m-am prezentat cu masina la acest dealer si am predat masina + acte + cheie, fara a intocmi un proces verbal, etc. Nu stiu ce a fost in mintea mea dar.... prea multa incredere in oameni, strica.
La cateva luni dupa ce am predat masina si am plecat din tara (cam 6 luni) primesc prin posta o citatie la tribunal pentru executare silita. Mentionez ca in octombrie 2010 m-am casatorit si mi-am schimbat domiciliul din Bucuresti, in orasul Brasov. Aceasta citatie am primit-o la fosta adresa din Bucuresti, fara confirmare de primire.
La primirea acestei citatii sotul meu a contactat firma MyCar in vederea negocierii si achitarii eventualelor restante pe care mi le asumam avand in vedere ca nu am cerut acesl proces verbal.
Cei de la MyCar s-au eschivat, uneori cereau sume enorme (10.000 ron de achitat in 3 zile - rate restante, despagubiri, etc- desi ratele fusesera achitate la zi pana in octombrie 2010).
In vara anului 2011 i-am contactat si eu telefonic pe cei de la MyCar dar nu am avut succes. O secretara imi raspundea mereu la telefon spunand ca seful refuza oferta mea de a achita in rate datoria ce sczaxuse in urma discutiilor cu ei pana la aprox. 4.000 Ron.
In urma refuzului lor de a-mi aproba esalonarea platii acelor sume, am incetat sa ii mai caut.
In luna noiembrie 2012 la actualul loc de munca se primeste o instiintare si o cerere de proprire pe salariu pana la acoperirea sumei de 13.000 ron (inclusiv onorariu avocat, executor judecatoresc, etc.) cautand pe internet pe portalul judecatoriilor observ ca aceasta cauza a fost judecata initial la sectorul 3 unde a fost respinsa de catre judecator, apoi mutat in sectorul 6 unde s-a dat si sentinta definititva si irevocabila in noiembrie 2011.
In tot acest timp eu nu am primit citatii la adresa de domiciliu.
Pe hotararea judecatoreasca finala si irevocabila apare numele meu actual dar adresa din Bucuresti, adresa la care nu mai locuiesc cu mult timp inainte de inceperea actiunii in justitie.
In perioada octombrie 2010 - august 2011 am fost plecata din tara. Incepand cu august 2011 am fost angajata cu forme legale la o societate pana in noiembrie 2011, apoi din noiembrie 2011 pana in iunie 2012 la o alta societate, iar din iulie 2012 sunt angajata la societatea ce a primit aceasta solicitare de poprire pe salariu.
Date fiind aceste circumstante, mai este ceva ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
ioanamardare , utilizator
14:58, 15 Ianuarie 2013