avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de propietari hoti cu acte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de propietari hoti cu acte

De ex. stau intro garsoniera de 17 m si a venit la 3 pers intretinerea 440 ron pe luna decembrie,este posibil ? Am inteles de la mai multu locatari ca presedinta ,administratora,si culmea cenzoru sunt mana in mana si ne fura cu acte ,ce pot sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:01, 9 Ianuarie 2013
Puteti merge la sediul asociatiei depuneti o cerere scrisa catre presedinte (cu numar de intrare) in care sa cereti explicatii detaliate a calculului cotelor de intretinere si dorinta de a vizualiza toate facturile si cheltuielile ce au fost incluse in calculul cotelor. .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
elga50, moderator
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces,la cerere la orice document al acesteia

In temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa contestati lista de plata ,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia la presedintele de asociatie care este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca aveti probe temeinice si indubitabile referitor la acuzele atribuite reprezentantilor asociatiei de proprietari aveti dreptul sa sesizati oficial autoritatile competente,puteti solicita efectuarea de expertiza financiar contabila a asociatiei de proprietari care sa concluzioneze daca sunt respectate normele in domeniu ,daca exista prejudiciu material
Conform norme in vigoare atat presedintele,membrii comitetului cat si administratorul de imobil raspund personal sau in solidar pentru daunele produse proprietarilor
ok am inteles ma ma intereseaza ceva daca ai cum sa ma ajuti ,eu sunt chirias dar am contract la circa financiara vreau sa stiu cine trebuie sa faca demersurile legale eu sau adevaratul propietar ?? mii de multumiri
In mod normal - proprietarul, dar daca ziceti ca aveti contract de inchiriere legal, proprietarul poate sa va faca o delegare de administrare prin care solicita asociatiei ca dvs. - chiriasul, sa-l reprezinte in toate chestiunile privind relatiile sale cu as. prop.
In al doi-lea rand, s-ar putea sa va hazardati cand faceti afirmatii neverificate - pana la proba contrarie.... Nu puteti sustine nicaieri ca: am inteles de la mai multi locatari....
Cum se scria si mai sus, acei mai multi locatari, probabil proprietari, au niste drepturi de care, ori nu stiu, ori sunt comozi si-atunci ce sa faca si cei din conducerea as. prop., ”fura cu acte” ca-i la moda metoda... Nu se poate ca sa nu fie nici-un proprietar interesat de costurile intretinerii !
CRISTIANOO0 a scris:
stau intro garsoniera de 17 m si a venit la 3 pers intretinerea 440 ron pe luna decembrie,este posibil ?

Da, este posibil sa platiti sa platiti si mai mult. Depinde cum este incalzit apartamentul, cum este repartizata energia termica, cum este repartizata si platita apa rece, apa calda (cu apometre, fara apometre), cum este repartizat si gestionat gazul, s.a.m.d.
Asa ca pentru a va lamuri sau pentru a ne da si noi cu parerea daca este mult 440 lei in decembrie, cititi ce scrie pe lista de plata, pe fiecare coloana. Ne spuneti si noua ce vi s-a repartizat si-atunci putem discuta mai concret.
De hotie pot fi banuiti daca iau banii fara sa elibereze chitanta, daca unii sunt pusi la plata si altii nu pentru acelasi serviciu (lift, salarii, salubritate) sau utilitate (apa, caldura...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura incarcata la intretinere, ma fura administratorul Euroinvest Euroinvest Buna seara, Sant proprietara unui apartament cu 3 camere din sect.5; de aproape doi ani de zile nu mai locuiesc in acest apartament,ne-am mutat in alt ... (vezi toată discuția)
Index apometre ciancu ciancu As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere uriase ContSters167676 ContSters167676 Buna ziua, Va rog sa imi ma indrumati si pe mine sa rezolv cumva cu costul intretinerii ca cee ce e afisat mu poate exista.Am un apartment de doua camere si ... (vezi toată discuția)