avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... index apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

index apometre

As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa nejustificati....De exemplu consumul meu - real- la 4 persoane este cam de 5 metri cubi de apa....Cand se face afisajul cu lista de plata...... ma trezesc - luna trecuta cu 9 mc, luna aceasta cu 13 mc ....In conditiile in care pe scara sunt doi datornici unul având datorie de peste 250 milioane lei şi celalalt peste 150 minioane lei.Explicatia celor de la asociatie este cea ca indexul de la apometru de la scara blocului nu coincide cu indexul adus de locatari.....Nu stiu cat de corect este de a ne incarca cu atatia metri cubi de apa ...Mai degraba miroase a abuz........Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac pentru a clarifica acest lucru pentru ca nu-mi convine sa platesc ceva ce nu consum........Va rog ajutati-ma.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:23, 19 Noiembrie 2012
Legal,este ca asociatia de proprietari sa calculeze valoarea individuala de plata intretinere in raport de indexul individual comunicat
Practic in majoritatea asociatiilor de proprietari exista diferente surplus intre factura si total indexi comunicati de proprietari
Aceasta diferenta poare rezulta din pierdere pe reteaua comuna,diferenta de clasa metrologica a aparatelor de contorizat individuale,disfunctii ale instalatiilor interioare baterii/WC,consum intentionat individual prin metode czre nu conduc la inregistrarea de apometrul individual
De regula asociatia de proprietari in cadrul adunarii generale hotaraste modalitatea de repartizare surplus consum apa
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti dreptul sa cunoasteti orice aspect al activitatii asociatiei de proprietari si aveti acces, la cerere la orice document al asociatiei.
Sesizati oficial presedintele de asociatie si solicitati clarificarea si justificarea legala a modalitatii de impunere consum suplimentar
In temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa formulati contestatie la lista de intretinere,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele asociatiei detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
elga50, moderator
@ciancu,
Dar aveti dreptul si de a va implica in conducerea, administrarea sau gospodarirea asociatiei. Fiti alaturi de vecinii dumneavoastra pe care i-ati ales in comitetul executiv, alaturi de administrator si vedeti care sunt problemele, unde si cum se poate actiona pentru ca repartizarea costurilor sa fie cat mai aproape de realitate.
Totusi un consum lunar de 5 metri cubi pe care-l raportati dumneavoastra pentru 4 persoane este foarte putin. In asociatia noastra media este de 7 metri cubi de persoana iar in unele normative, am vazut de la 3,5 la 5,3 metri cubi de persoana sau chiar mai mult. La 4 persoane mai real este un consum de 13 m.c. decta de 5 m.c. pe luna. Vorbesc de medie si nu de luna cand ati plecat cu toata familia in concediu.
Daca sunt multi vecini care in realitate consuma 15-20 metri cubi si raporteaza la asociatie doar 5-6 metri cubi, este evident ca asociatia nu are cum sa acopere factura furnizorului si trebuie sa repartizeze diferenta pe lista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Recuperare apa neraportata D20 D20 Buna seara, Am rugamintea de a ne ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema: In urma analizei situatiei privind consumul de apa rece s-a luat decizia, la ... (vezi toată discuția)