avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura incarcata la intretinere, ma fura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura incarcata la intretinere, ma fura administratorul

Buna seara,
Sant proprietara unui apartament cu 3 camere din sect.5; de aproape doi ani de zile nu mai locuiesc in acest apartament,ne-am mutat in alt cartier,la casa, iar acest apartament este liber momentan.Pentru ca noua locuinta nu a fost mobilata imediat,am hotarat sa vin din cand in cand acasa in sectorul 5,sa imi mai iau din lucruri,sa ud florile etc.Revin la ap.din sect.5 c-am odata pe saptamana ,sau chiar trec si la doua saptamani.
Am adus la cunostinta comitetului de bloc,administratorului,ca nu mai locuiesc in imobil ci vin numai uneori,si voi plati cheltuielile totale pentru o singura persoana.
Apartamentul are apometre si repartitoare si chiar a fost reabilitat termic in toamna lui 2013.
Am dat toate consumurile cu indexurile la apometre si repartitoare in fiecare luna asa cum ne-a solicitat asociatia.
Consumurile mele de apa, lunare, sunt de maxim 1-2 m la apa rece si 1-2 m la apa calda.Si totusi facturile mele lunare la o singura persoana(care nici nu locuieste in ap.)sunt mereu intre 230-280 Roni/luna.
Pentru luna Decembrie 2013,chiar mi-a calculat suma de plata de 530 Roni,in conditiile in care am avut un consum de 1 m la apa calda.Am intrebat administratorul ce se intampla si mi-a raspuns ca a luat in calcul o greseala mai veche de-a mea din luna Septembrie.
Greseala respectiva era c-am asa: citisem pe apometrul de apa calda din baie indexul gresit,in loc de 341 trecusem pe lista 347.Bineinteles ca in luna respectiva mi-a calculat intretinerea cu indexul acela mai mare,cum trecusem eu.Deci am platit mai mult cu 6 m apa calda.Apoi in urmatoarea luna cand am dat indexurile la apometre,am revenit si am dat 341 cum era pe ceas in realitate.
Administratorul si-a dat seama de greseala mea si nu a zis nimic in Octombrie,dar acum in Decembrie a spus ca sigur am furat apa pe ceas si el este obligat sa recupereze pierderile de la asociatie.
L-am rugat sa verifice personal toate apometrele,cand doreste,am lasat o cheie la un vecin din bloc ,dar degeaba,spune ca am furat la apa si ca nu il intereseaza.
Stie toti vecinii ca in ap.nu locueste nimeni,ca vin foarte rar dar degeaba,nu vrea nici sa auda administratorul.
Va rog foarte mult sa ma invatati unde ma pot adresa,ce pot face in aceasta situatie?
Ma supun oricarui control ,nu am facut nici o ilegalitate,doar am trecut gresit o cifra in tabelul de consumuri.Acea greseala am platito in luna urmatoare la intretinere.


Cel mai recent răspuns: cerban , utilizator 16:49, 9 Septembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care in cadrul comitetului executiv ,in temeiul HG nr 1588/2007 art 17 al r calculeaza cotele de intretinere in raport de numarul de persoane in evidenta
2-Ati informat oficial asociatia de proprietari prin cerere inregistrata?
3-In temeiul disp L nr 230/2007 art 10 proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces ,la cerere la orice document al acesteia
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru sumele impuse
Totodata,in temeiul GHg nr 1588/2007 art 12 A al c si d aveti dreptul sa formulati contestatie la lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisare
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
in urma cu 3 zile,cand am fost la apartament am vazut lista si am observat suma de plata de 530 Roni.Am sunat si am discutat cu administratorul,si i-am sugerat acestuia ca este sigur o greseala in calcularea cotelor aferente ap.meu;dar mi-a spus ca nu este nici o greseala si ca "mi-am facut-o cu mana mea",se referea la greseala din Octombrie pe care eu o facusem in tabelul de consum.I-am mai spus sa mai verifice,si l-am rugat sa-mi aduca copiile tuturor tabelurilor de consumuri pe cere eu le-am dat in 2013,in ziua de incasari urmatoare.
Tot telefonic am discutat si cu cenzorul care mi-a spus ca nu stie nimic de aceasta greseala,ca dlui.nu a verificat calculatiile lunii Decembrie 2013.Apoi am vorbit telefonic si cu Presedintele de bloc care,mi-a spus ca va incerca sa discute cu administratorul sa rezolve situatia.
Acum,cand vad cum mi-a raspuns administratorul la problema mea,desi discutam personal cu dlui.c-am odata pe luna despre problemele asociatiei,cum mai sunt si ap.in bloc care nu dau consumurile,chiar incercasem impreuna sa gasim o solutie,propusesem sa se formeze o ochipa dintre cei din comitet care sa verifice periodic apometrele si repartitoarele,sa vada consumurile reale, incep sa nu mai am incredere in sumele afisate de el la avizier.
Nu stiu daca este permis sa cer, in scris, toate documentele din anul 2013,legate de consumurile mele:facturi de Apa Nova,Distrigaz,Radet,Urban,doc.legate de cheltuielile de reparatii,tabelurile cu consumuri pt.ap.meu,..tot.
Nu stiu daca in cercetarea documentelor acestora,care stau la baza sumelor afisate in tabelurile de intretinere ,pot cere explicatii cenzorului sau presedintelui blocului.
Acum nu mai am incredere nici in Administrator dar nici in cenzor care nu stiu cand verifica calculatiile efectuate de administrator.
Poate sumele trecute de plata la ap.meu au fost mereu incarcate ,si pentru ca eu plateam de fiecare data fara sa cer explicatii cuiva,poate s-a profitat. Stia ca vin mereu pe fuga acasa,sa verific siguranta casei,sa-mi ridic corespondenta din cutia postala,stia de faptul ca sunt foarte ocupata in timpul saptamanii si nu am timp prea mult sa cer explicatii.
Nu mai am incredere in administrator si pentru faptul ca mi-a raspuns impertinent la sesizarea mea,si mi-a reprosat ca il apelez telefonic.Nu era o zi de incasari atunci cand m-am dus acasa si am vazut greseala din lista de intretinere.Trebuia sa plec adoua zi dimineata la serviciu.
As mai dori sa stiu daca am gresit sunandu-l pe telefon,daca este obligat sa afiseze nr.de tel.personal la avizier.
Va multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti suspiciuni, dar vizita la apartament o faceti mereu in fuga si nu aveti timp sa vorbiti personal cu administratorul.... Spuneti ca nu mai aveti incredere nici in administrator, nici in cenzor....Cu toti vorbiti la telefon.
Nu asa se face treaba.
Faceti-va timp si veniti la asociatie, eventual cand are program de incasari, si solicitati-i listele din lunile precedente, comparati consumurile si vedeti daca v-a inselat sau nu.

Cenzorul nu verifica daca administratorul pune corect consumurile, el verifica daca pe lista sunt repartizate in intregime facturile.

Pe de alta parte nu e normal nici ca administratorul sa va acuza de furt de apa atata timp cat el nu verifica apometrele, sigiliile. Nu trebuie sa faca nicio presupunere si cu atat mai putin sa va incarce cota la intretinere pe baza unor suspiciuni.

Desi e normal sa se cunoasca telefonul administratorului, nu e normal ca el sa dea lamuriri la telefon asupra cotelor de intretinere. Inchipuiti-va ca se-apuca toata suflarea blocului sa-l intrebe cate ceva la telefon... Nu, cand exista suspiciuni, neintelegeri, se adreseaza cerere scrisa presedintelui in primele 10 zile de la afisare si se asteapta raspunsul tot scris. Daca nu sunteti multumit, atunci mergeti personal la administrator, la presedinte si stati de vorba, lamuriti problema.

Faptul ca platiti acum mai bine de 500 lei, nu e din cauza celor 6 mc de apa calda pe care ziceti ca vi i-a pus in plus, desi din septembrie si pana acum, spuneti ca aveti totusi un consum lunar de 1-2 mc, s-or fi acoperit intre timp. Ca informatie pentru dv., 6 mc AC costa cca 90 lei, cu ce se mai pune pentru "pierderi", hai sa zicem un maxim de 120 lei.
Va multumesc mult.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
desfiintata asociatia si facut contract direct cu furnizorii!

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)
Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Apometrele pe casa scarii, inchise in cutii opace / solicitare consumuri de la furnizor de apa Loreleybc57 Loreleybc57 Buna ziua. As avea mai multe intrebari dar, deocamdata, voi supune atentiei Dumneavoastra doar doua, pe cele mai presante. Voi face o mica introducere - ... (vezi toată discuția)