avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare SRL-D

Care sunt actele necesare infiintarii unei SLRD si unde trebuie depuse?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:16, 10 Ianuarie 2013
ok, si care sunt contributiile sociale datorate si care e cuantumul acestora daca infiintez SRL?
Impozit pe profit 16%
TVA 24 % - diferenta intre TVA colectat si TVA deductibil
CASS - 5,2%
Somaj - 0,5%
Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, diferentiata in functie de clasa de risc, cuprinsa intre 0,15% - 0,85%
Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale - 0,25%
CAS - 20,8%, dar pentru primii 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata se acorda scutire de la plata acesteia

Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu pfa? Scrat Scrat Vreau sa infiintez un pfa cu obiect de activitate traduceri si cursuri de limba engleza. Deoarece multi cursanti au cerut cursuri de limba germana, am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Impozit cas mihai123456 mihai123456 ce impozit CAS (la pensii si sanatate ) va plati lunar o microintreprindere (SRL care are 1-4 salariati cu salariu minim pe econ.) pt acesti angajati ? (vezi toată discuția)
Angajat la propriul srl si contributii la stat alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Vreau sa imi infiintez un SRL ca unic asociat si administrator dar am cateva nelamuriri: 1. Ma pot angaja in conditiile de mai sus cu sfert de ... (vezi toată discuția)