Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Buna ziua,
Am achizitionat in 2012 o masina (duba) pe firma , acum vrem sa o vindem pt ca nu ne mai este de folos in activitatea noastra.Initial noi am achizitionat-o de la o persoana fizica. Contabila noastra spune ca daca vrem sa vindem masina ne tb un anumit cod caen.
Intrebarea mea ar fii " pot vinde aceasta masina la fel de simplu cum am cumparat-o adica contract de vanzare- cumparare, fara adaugare punct caen si cui pot sa o vand ? obligatoriu catre o alta firma sau si catre persoane fizice ?
Va multumesc anticipat.
O zi buna.
Puteti vinde masina oricui - persoane fizice sau juridice. Codul caen de care va pomenea contabila este necesar sa il aveti in actul constitutiv doar daca societatea desfasoara activitatea de vanzare-cumparare autovehicule cu titlu profesional, adica din aceasta activitate obtine veniturile. Un simplu act de vanzare-cumparare nu este considerat activitate profesionala, si nu aveti nevoie de un cod caen.
Timbru de mediu
ilione
Daca am in vedere deschiderea unei firme de transport, care ar trebui sa fie ordinea pentru a plati o taxa cat mai mica? Infiintarea firmei si apoi cumpararea ... (vezi toată discuția)
Cod caen
anagrigorescu
firma este de constructii dar vrea sa se reprofileze pe altceva, si probabil ca va vinde persoanelor fizice
in legislatie se spunea mai demult ca ... (vezi toată discuția)