avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarire a instantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarire a instantei

va rog sa-mi dati o mina de ajutor.am avut un proces civil cu primaria capitalei,pe obligatia de a face.Mai exact am cistigat dreptul de a-mi cumpara locuinta pe care o am cu chirie. Am cistigat la fond,apel iar la recurs ,curtea de apel Bucuresti a respins recursul promovat de primarie ca netimbrat.A ramas irevocabila. Ce trebuie sa fac acum pt a-mi obtine hirtiile? Trebuie sa astept hotarirea instantei de recurs? si cum investesc cu formula executatorie? la care instanta? cam dupa cit timp? eu am avut termen la recurs pe 26 ian .Cererea aceea cu formula executorie eun formular tip? de unde il iau?
Multumesc pt sprijin.
Cel mai recent răspuns: marryy_lm , utilizator 09:27, 8 Februarie 2009
1. Intai asteptati sa redacteze Curtea de Apel decizia prin care a anulat recursul primariei ca netimbrat. Dupa redactarea hotararii judecatoresti, Curtea de Apel va trimite dosarul la instanta de fond.
2. Dupa ce dosarul a ajuns acolo (va mai interesati in arhiva Curtii de Apel daca au redactat hotararea, respectiv au trimis dosarul), formulati o cerere adresata presedintelui judecatoriei, cerere prin care solicitati investirea cu formula executorie prevazuta de art. 269 Cod procedura civila a sentintei pronuntate de judecatoriei.
3. Trebuie sa anexati cererii o copie legalizata a sentintei de la fond si trebuie sa achitati o taxa de timbru (anul trecut era de 6 lei) si sa cumparati un timbru judiciar.
4. Cu cererea si cu copia legalizata a sentintei va duceti la Registratura judecatoriei, unde judecatorul de serviciu va va viza cererea. Dupa aceea va duceti in arhiva judecatoriei, unde va fi scos dosarul si se vor aplica stampilele "noi, presedintele Romaniei" etc. 5. Practic, investirea cu formula executorie consta in aplicarea unor stampile pe hotararea judecatoreasca pronuntata la fond, in arhiva judecatoriei.
6. Cuantumul exact al taxei de timbru si al timbrului judiciar il veti afla tot in arhiva.
Iti multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa maria1956 maria1956 Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)
Mi se pare bataie de joc... emanuellen emanuellen Buna ziua,din septembrie 2008 ma bat la Tribunal cu Casa de pensii,am cistigat si la Fond si si la Curtea de apel.in 31 martie 2009,a fost ultima dezbatere si ... (vezi toată discuția)