avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua si la multi ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua si la multi ani

Am o intrebare si o nelamurire.
1.mama mea mai are o sora,dar mama lor s-a recasatorit si a mai preluat inca un baiat,din casatoria urmatoare,considerindul si pe el fratele celor doua surori,dar fiecare avind un alt nume de fata si baiat total paralel,dupa deccesul mamei copiilor ei.Al treilea copil stiind ca nu are drepturi comune cu cele doua surori ale lui,doar asa frateste(hai sa-i dam si lui),mama mea ma are doar pe mine,cealalta sora de a dinsei nu are copii si nu a fost maritata niciodata,iar cel de al treilea frate mai are inca trei copii.Intrebarea mea este eu fiind nepotul ei primordial,copii fratelui ei,au dreptul la mostenirea garsonierei matusii mele?Matusa mea fiind prea batrina banuieste ca da,se v-a intimpla ceva intre mine si verii mei primari,pe garsoniera dupa deccesul ei.Ce ar putea sa se intimple,si ce ar trebui eu sa fac,daca ar exista un razboi dupa acea garsoniera?M-am gandit si la varianta de a cumpara sa fiu eu sigur ca nu se v-a intimpla nimic intre mine si verii mei,de a cumpara eu casa pe numele meu,dar problema ca nu stiu ce acte ii trebuie ei pentru notar pentru a cumpara eu garsoniera ei.multumesc anticipat daca am fost inteles.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 15:35, 19 Ianuarie 2013
Presupun ca expresia " a mai preluat inca un baiat din casatoria urmatoare" inseamna ca persoana cu care s-a recasatorit bunica avea un fiu, care a devenit frate vitreg cu mama dvs si matusa care e proprietara garsonierei.
Matusa care nu a fost casatorita niciodata si care nu are copii , dupa deces va fi mostenita de mama dvs , nu de dvs . Puteti cumpara garsoniera de la matusa si pentru incheierea actului de vanzare cumparare aveti nevoie de cadastru facut in baza actului de proprietate al garsonierei.
DAR MAMA MEA A DECCEDAT INTRE TIMP,DECI VOI FII EU,URMATORUL MOSTENITOR,SAU V-A FII RAZBOI INTRE MINE SI VERII MEI?
Fratele dintr-o alta casatorie (daca este in viata) sau copiii sai (verii dvs) nu au drept de mostenire de pe urma surorii vitrege (matusa dvs). Cumparati grasoniera de la matusa cat mai este in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)