avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii Sanatate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii Sanatate

Sunt administrator,am incheiat cu asociatia contract prestari servicii.Trebuie sa platesc sau nu Sanatate?Mentionez ca eu sunt bugetar angajat cu carte de munca si mai platesc Sanatatea.
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 23:06, 11 Ianuarie 2013
Da, trebuie sa platiti CASS
Art 35 din L nr 230/2007 Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca,conform celor stabilite prin negociere directa

Va revine obligatia sa achitati CASS
eu lucrez la stat de peste 15 ani si sunt presedinte de asociatie cu acte in regula din 2001 si nu am platit cass niciodata
acum am fost la casa de sanatate la oficiul juridic un de mi s-a zis ca toti angajatii la sta nu platesc cass pt ceea de a doua slujba,in schimb administratorul si femeia de serviciu platesc in fiecare luna iar eu cu contract de mandat nu platesc in schimb cenzorul tot cu contact de mandat ca si mine dar fara o slujba la stat plateste cass
Pai daca ziceti ca sunteti in ordine, sub ce forma va declarati veniturile de la asociatie la ANAF? Nu prin declaratia 112?
Si daca da, oare n-ati observat ca in aceasta declaratie vi se pune automat pe contract de mandat CASS?

Deci, daca ati fi in ordine cu declaratiile la ANAF, atunci ar trebui sa fi platit CASS, indiferent cate slujbe aveti la stat sau la privat.
Sunt de parere ca fiecare presedinte de asociatie isi asuma niste raspunderi. Daca vrea sa scuteasca asociatia de chieltuieli nu plateste nici o taxa si nici un impozit. Daca vine ITM si Finanta asociatia plateste din urma + penalizari si majorari iar presedintele ia amenda ca nu a angajat personalul in asociatie conform legislatiei iar daca se vrea un exemplu si daca are peste 3 angajati care lucreza fara forme legale mai face si inchisoare.
Sa lasam omu sa isi asume aceste riscuri. Doar el lucreaza legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat președinte asociație AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 <<Intrebare: Contractul de mandat pentru un presedinte al unei asociatii de proprietari se inregistreaza in revisal ? Gheorghe ... (vezi toată discuția)
Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)
Impozit si taxe ale angajatului asociatiei de proprietari racu_ghita racu_ghita Presedintele asociatiei este salariat la o societate, dar are si venit la asociatie de proprietari, ce taxe si impozite trebuie platite de la asociatie conform ... (vezi toată discuția)