avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozit si taxe ale angajatului asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozit si taxe ale angajatului asociatiei de proprietari

Presedintele asociatiei este salariat la o societate, dar are si venit la asociatie de proprietari, ce taxe si impozite trebuie platite de la asociatie conform legislatiei de la 01.01.2017.La fel este situatia administatorului si a femeii de serviciu, acestea sunt si pensionare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:28, 19 Februarie 2017
Intai sa spunem ce fel de contracte trebuie sa aiba:
- presedintele - contract de mandat
- administratorul si ingrijitorul - contract de munca cu timp de lucru limitat.

Contractul de mandat - impozit 16%, CAS (pensii) asigurat 10.5% si pentru angajator 15.8%, CASS (sanatatea) asigurat 5.5% si pentru angajator 5.2%. Fiind la al doilea job nu are deducere personala.

Contractul de munca - similar ca mai sus. In plus se mai platesc trei contributii minore la niste fonduri de accidente, concedii odihna si fond de garantare. Acestea sunt calculate automat in Declaratia 112,
La contractul de munca se mai plateste si somajul pentru asigurat 0.5% si pentru angajator 0.5%. Dar cum persoanele sunt pensionare, aceasta contributie nu se calculeaza.
Daca doamnele sunt la primul job (in afara de pensie), atunci li se poate aplica si deducerea individuala.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
elga50, moderator
Buna seara!
Angajatul, in baza contractului de mandat, va trebui sa isi depuna singur declaratiile pentru contributiile la stat? Ce declaratii?
Exista o valoare minima a contractului de mandat?

Multumesc!
Contractul de mandat este pentru functiile alese si indemnizate. Acest contract intra pe statul de salarii, alaturi de contractele de munca.

Veniturile in baza acestui contract de mandat, deci, se declara o data cu contractele de munca in D 112 de catre asociatie.

Nu exista o valoare minima si nici maxima. Este valoarea pe care o aproba locatarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale in cadrul asociatiei avantaj avantaj Buna ziua, Va solicit informatii cu privire la: formele de angajare, remunerare si care sunt contributiile care se achita pentru urmatoarele functii: - ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat președinte asociație AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 <<Intrebare: Contractul de mandat pentru un presedinte al unei asociatii de proprietari se inregistreaza in revisal ? Gheorghe ... (vezi toată discuția)