avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... intrebare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

intrebare

Buna ziua. Mi-a expirat perioada de somaj, nu am gasit un loc de munca, vreau sa-mi deschid o Intreprindere individuala, dar in curand voi indeplini conditiile de pensionare partial anticipata. Intrebarea mea este daca pot sa aplic pentru pensionare prtial anticipata si in acelasi timp sa deschid aceasta I I . Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 21:19, 9 Ianuarie 2013
Buna ziua!

Venitul constand in pensie anticipata poate fi cumulat cu veniturile provenite dintr-o intreprindere individuala, daca pensionarul respectiv realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic mai mic decat echivalentul a 4 ori/x castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat in calitate de membru al intreprinderii individuale.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata shoni17 shoni17 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul pensionarii anticipate am drept de munca in continuare. Mentionez ca lucrez in sistemul de stat si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata vs cabinet stomatologic sachelariec sachelariec nascut pe 15.09.1954 medic stomatolog lucrand din 1977 pot obtine pensie anticipata partiala si sa lucrez la cabinetul meu in continuare beneficiind de ... (vezi toată discuția)
Drept de munca la pensie anticipata adriana2608 adriana2608 Sunt pensionata anticipat si doresc sa stiu daca pot lucra cu contract de conventie civila. (vezi toată discuția)