avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul pensionarii anticipate am drept de munca in continuare. Mentionez ca lucrez in sistemul de stat si doresc sa trec in sistem privat, dupa pensionare anticipata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shoni17 , utilizator 23:27, 24 Ianuarie 2015
1. Beneficiarii pensiei anticipate sau anticipate partiale pot cumula pensia cu alte venituri profesionale si pentru care se plateste contributia la pensie daca realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic pana in echivalentul a 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat in calitate de:
- administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare ori de management;
- membri ai intreprinderii individuale si intreprinderii familiale;
- persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice;
- persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;
- persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;
- alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale.

2. Cititi mai multe pe:

www.avocatnet.ro/con ...

3. Pentru anul 2015 castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat = 2415 lei.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vs cabinet stomatologic sachelariec sachelariec nascut pe 15.09.1954 medic stomatolog lucrand din 1977 pot obtine pensie anticipata partiala si sa lucrez la cabinetul meu in continuare beneficiind de ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea familiala si noua lege a pensiilor nicole_tdnl nicole_tdnl Buna seara. As avea si eu o nelamurire cu privire la obligativitatea asigurarilor sociale de stat. In cazul unei intreprinderi familiale daca administratorul ... (vezi toată discuția)
Pot cumula pensia anticipata cu alte venituri profesionale? Onoriu Onoriu Buna seara, Urmeaza sa ma pensionez anticipat,avand toate conditiile indeplinite. Intrebarile sunt: - am dreptul sa detin parti sociale intr- o societate ... (vezi toată discuția)