avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea unei pedepse cu aplic. art.81 c.pen. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea unei pedepse cu aplic. art.81 c.pen. intervine de drept?

AM AVUT O CONDAMNARE CU SUSPENDARE CONDITIONATA A PEDEPSEI PE TIMP DE 3 ANI,CONFORM ART 178/2 CP,CU APLICAREA ART.71,64 LIT A TEZA IICOD PENAL.
SENTINTA A RAMAS DEFINITIVA PE 29-01-2010.TREBUIE SA INTREPRIND CEVA SPECIAL IN ACEST CAZ SAU REABILITAREA VINE DE LA SINE?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: coco_700 , utilizator 18:38, 10 Ianuarie 2013
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai editati in mod nejustificat mesajele cu litere majuscule, pentru ca lectura unor astfel de texte este obositoare, iar pe de alta parte, o astfel de actiune poate fi interpretata ca fiind agresiva fata de ceilalti utilizatori ai forumului ( pct.1.2 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.

In ceea ce priveste problema dvs., se impun cateva precizari:
1.- dvs. spuneti ca ati primit " o condamnare cu suspendarea conditionata a pedepsei pe timp de 3 ani",
- daca ati fost condamnat la o pedeapsa de 1 an cu suspenarea conditionata a executarii pedepsei , aveti un termen de incercare de 3 ani, termen care se compune din cuantumul pedepsei aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani potrivit art 82 c.pen.deci in total 3 ani,
- daca insa aveti o pedeapsa de 3 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, atunci termenul dvs. de incercare este de 5 ani.
2. - in oricare dintre cele doua situatii va aflati, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare cu precizarea ca hotararile penale nu sunt si irevocabile,
3.- mai mult decat atat, in cazul dvs. nu sunt aplicabile nici disp art 134 c.pen. si nici disp. art 135 c.pen.asa cum ati primit raspuns mai sus, ci disp.art 86 c.pentru ca pedeapsa dvs. este una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si nu una cu executare,
- astfel, dupa expirarea termenului de incercare ( termen care se calculeaza potrivit art.186 c.proc.pen), in masura in care nu ati savarsit o alta infractiune inlauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art 83 si 84 c.pen., veti fi reabilitat de drept.
Prin urmare dupa expirarea termenului de incercare, solicitati eliberarea unui cazier, iar in situatia in care pedeapsa dvs. va figura inca in cazier, va fi necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)