avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedii odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedii odihna

Buna seara!

Cum trebuie procedat in legatira cu obligativitatea acordarii concediilor de odihna in cazul salariatilor angajati pe o perioada determinata de cateva luni?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 13:35, 13 Ianuarie 2013
In ce sens? ... angajatul face cerere de acordare a CO , iar angajatorul o poate aproba ... in caz contrar, la incetarea c.i.m. se vor compensa zilele de CO neefectuate.
Mi se pare usor anormal. Adica ai nevoie de cineva pentru numai doua luni si ii dai 3 zile concediu?
In caz contrar, la incetare se compenseaza zilele neefectuate?
deacord cu freeelis!
asa spune legea
@ creatza_70

Mie nu mi se pare anornal ... dvs doriti ca pentru 3 luni lucrate sa primeasca 12 luni de CO ?

Codul Muncii prevede numarul minim de zile de CO care se acorda anual si cum se acorda acesta ...astfel:

Art.145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
.....
Multumesc.
Ma gandeam ca poate mai exista un articol care sa faca referire la perioada determinata.

Alte discuții în legătură

Co neefectuat, contract de munca perioada determinata mariananitu mariananitu Buna ziua, Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata in locul cuiva ce este in ingrijire copil.Initial a spus ca va sta 2 ani, insa acum, ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna ditrih ditrih cum se calculeaza concediul de odihna cand se termina contractul pe perioada determinata si incepe cel pe durata nedeterminata? (vezi toată discuția)
Concediu in perioada de proba. Cristinatrif91 Cristinatrif91 Buna ziua! Am si eu o intrebare in perioada de proba se plateste zilele de concediu? Am lucrat la o pensiune 7 luni de zile, 4 luni fara contract, iar 3 luni ... (vezi toată discuția)