Buna ziua! Am si eu o intrebare in perioada de proba se plateste zilele de concediu?
Am lucrat la o pensiune 7 luni de zile, 4 luni fara contract, iar 3 luni cu contract avand 90 de zile de proba. Dupa 90 de zile mi-a dat o decizie de incheiere de contract (scriind pe ea ca de comun acord, eu nu fiind de acord.) Acum vreau sa aflu daca o sa primesc ceva bani pt 5 zile de concediu. Multumesc
Contractul semnat este contrar prevederilor legale ... un c.i.m. incheiat pe durata determinata de 3 luni poate avea cel mult 15 zile lucrătoare ca perioada de proba (art.85 lit.b C.mun.).
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendarist
Asadar, pentru cele 3 luni de zile lucrate legal aveati dreptul la zile de CO ... neefectuarea zilelelor de Co aferente perioade lucrate va da dreptul la compensarea in bani a acestora la incetarea c.i.m., potrivit art.146 alin.4 C.mun.
Drepturi cim
NFelicia
Buna ziua,
Sunt angajata din 24 septembrie 2013, cu CIM pe perioada nedeterminata, dar cu perioada de proba de 3 luni. Doresc sa inchei contractul dupa ... (vezi toată discuția)