avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avere

Cum se calculeaza cotele parti la o mostenire daca singurul frate al meu a decedat , sotia acestuia a decedat cu doua luni inainte , sotia decedata a fratelui meu are un frate si tatal care traiesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:02, 9 Ianuarie 2013
Daca nu au copii impreuna,succesiunile se dezbat succesiv, intai Sotia fratelui dvs unde mostenitori sunt fratele dvs adica Sotul dansei care culege 4/12 din masa succesorala , tatal 2/12 si fratele 6/12. Apoi se va dezbate succesiunea fratelui dvs pe care o veti culege dvs toata daca nu are parinti si copii in viata. Se va emite un singur certificat de mostenitor caci in masa succesorala a fratelui dvs intra si cota de 4/12 din mostenita de la Sotia sa pe langa celelalte bunuri care I au apartinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)