avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decizie de impunere din oficiu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decizie de impunere din oficiu TVA

Buna seara,

Nu caut o solutie, ci doar va impartasesc o experienta neplacuta. Inaintea sarbatorile de iarna, primesc un telefon de la un prieten si imi spune: am primit o decizie de impunere din oficiu ptr tva ptr luna februarie 2007. Ii spun sa stea linistit ca voi vedea a doua zi. A doua zi mai primesc un alt telefon, de la el si imi spune ca a mai primit 3 decizii ptr lunile, mai, octombrie, noiembrie 2007. Mai pe seara, in aceeasi zi primesc un alt telefon, de la alt client, cu aceeasi problema, doar ca deciziile de impunere erau ptr lunile aprilie, iulie, august si octombrie 2007. Mi-am spus ca ceva nu este in regula si i-am rugat sa mi le transmita scanate pe mail. Le primesc, le citesc si rad, da, da...am ras.
Iau delcaratiile 010 la verificat si observ ca prima societate avea tva trimestrial din 2005, iar cea de a doua firma la fel.
Dau telefon la AFP sector 4 (firmele sunt din sect 4), iar doamna ma trimite la plimbare. Bun! Ptr una din firme am reusit sa intru in dosarul fiscal pe ANAF si observ ca declaratia 010 (cu acelasi nr ) era inregistrata la ei cu 01.01.2008.
Ptr cea de a doua firma la fel. Am spus ca e o gluma proasta.
Ma rog, dat fiind ca decizia de impunere se contesta in termen de 30 de zile, am lasat totul ptr data de 04 ianuarie. Pe data de 04 ianuarie merg la AFP cu adresele de constestare in dinti, le inregistrez. Intreb doamna de la registratura cam in cat timp se rezolva si cand primesc raspuns de la ei. Raspunsul a fost halucinant: nu veti primi nici un raspuns, se va modifica direct (desi,pr in Codul de Procedura Fiscala sunt obligati sa raspunda - parca la art 48 era specificat acest lucru....nu mai tin minte exact nr articolului).
Eram la birou si am spus sa mai verific un client pe site-ul ANAF. Stupize, stupize: acesta , desi avea declaratia 010 din 04.01.2012 cu impozit pe profit din 01.01.2012, era trecut in sistem ca in anul 2011 era platitor atat de imp pe venit micro, cat si platitor de impozit pe profit. Azi am mai facut un drum la AFP sector 4. Doamna, foarte daguta de altfel - deh, era greseala lor!!!_ scapa porumbelul: au fost ceva probleme la program. Deci, noi contribuabilii, trebuie sa primim decizii de impunere din oficiu si daca ne prindem bine, daca nu suntem buni de plata, ptr ca ei au probleme la sistem???:foottap:

Ieri am fost si la sectorul 1. Erau teancuri de decizii de impunere din oficiu ptr tva pe acolo .
Sfat: verificati-va vectorul fiscal. Cine stie ce balarii gasiti pe acolo!
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 02:20, 30 Ianuarie 2013
Va multumim pentru informatii, @jade_0923 :).
impunerea, ca principu, se face din oficiu, nu-i la latitudinea contribuabilului..pt ca el, contribuabilul, poate sa nu aiba interes sa../..se..declare..
eroarea cu privire la eventuala impunere nelegala se drege pe caile legale
Ati pierdut ideea de baza. Problema a fost a lor, din cauza prgramului, nu a mea sau a clientilor mei.
Eu v-am relatat in mare. Nu sunt incepator in meseria asta si o mananc pe paine de multi ani. Sa nu credeti ca dupa ce depun un 010 nu il verific daca apare pe site-ul mfinante modificarea vectorului fiscal. Ei avut o problema de sistem si au trimis decizii de impunere din oficiu ptr toti cei care au avut balarii (din cauza lor) pe vectorul fiscal. Stiti cate contestatii erau la sectorul 4? Va spun eu: tone!

Impunerea se contesta in termen de 30 de zile direct la Anaf (cel putin acest tip de decizie de impunere)

Seara buna!

PS: v-am spus aceasta intamplare ptr a va pune in tema, ptr ca stiu foarte bine ca totii contabilii, economistii traim si muncim intr-o jungla legislativa. Si nu este usor!


Inca o data, o seara cat mai buna! :)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
jade_0923, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
S-a achitat suma respectiva in contul de majorari TVA, care este diferit de cel in care se vireaza TVA-ul?

Alte discuții în legătură

Formularul 010 - se depune sau nu ? Bonutzu Bonutzu :sorry: ce se intimpla cu 010 - se depune sau nu ? unele ad-tii financiare nu-l primesc a aparut vreo circulara interna la anaf in legatura cu acest lucru ... (vezi toată discuția)
Administratia finantelor publice nitmar nitmar Am o societate care de doi ani este pe 0; Societatea având declarat în anul anterior la Administratia Finantelor Publice vectorul fiscal cu salariaţi 0, ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 pentru trecerea de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Iulian MANEA Iulian MANEA De la \"radio-sant\" am auzit ca microintreprinderile trebuie sa depuna declaratia 010 pentru a modifica vectorul fiscal incepand cu 01/01/10 in sensul ... (vezi toată discuția)