avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident de motocicleta mortal - anchetare caz tinuta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident de motocicleta mortal - anchetare caz tinuta la secret !!!

In data de 8 09 2012 fiul meu a avut un accident cu motocicleta pe dn 66 ,a intrat in coliziune cu masina condusa de primarul localitatii unde s-a petrecut accidentul.Martorii oculari care au vazut cum s-a petrecut tragedia, nu au fost interogati de catre politistii veniti la accident,primarul a mutat masina de la locul accidentului, sa para ca venea din contrasens,exista inregistrare video ca in timpul producerii accidentului, masina primarului nu putea veni de pe contrasens ci de pe un drum secundar .Tragedia s-a petrecut sambata la 16,40 ,accidentatul mortal sa depus la morga cateva ore mai tarziu, duminica in jurul orei 13,30 ni s-a eliberat un certificat constatator de catre medicul legist in care este stipulata cauza decesului; craniul zdrobit .Ni s-a spus ca fara un certificat medico legal eliberat de catre medicul legist .procurorul care se ocupa de caz ,nu are caz .Acest certificat se pare ca nu poate sa fie eliberat pe motiv ca nu sunt fonduri pentru aceste investigatii si sa asteptam 1 an pana vor aparea aceste fonduri! Intrebare:Cum trebuie sa procedez , sa se demareze ancheta in acest caz , cand persoana care este responsabila de producera accidentului este in functia de primar si se incearca musamalizarea cazului !? Au trecut deja 4 luni de la producerea accidentului ,exista dovezi video si martori oculari care n-au fost bagati in seama chiar daca au insistat sa fie martori ,nu se intampla nimic din partea autoritatilor, ce pot face ? Care sunt pasii de urmat pentru a se face dreptate ,a ramas in urma acestei fapte ,o sotie cu 2 copii unul de 5 ani si unul de cateva saptamani nascut pe 22 dec 2012.Avocatul ne-a sugerat sa platim noi cheltuielile cu eliberarea certificatului de la medicina legala si atunci se poate demara ancheta! Banca o preseaza pe sotia defunctului sa plateasca ratele la asigurarea de viata pe care acesta o avea la ei ca nu-i pot plati despagubirea daca nu dovedeste ca exita accident si cetificat medico legal ! Ce-i de facut in acest caz? Va multumesc anticipat pentru un raspuns care sa ma ajute !
Cel mai recent răspuns: coldman , utilizator 11:02, 18 Ianuarie 2013
Pt faptele organelor de cercetare penala, va puteti adresa procurorului sau procurorului superior ierarhic. Pentru faptele medicului legist, va sugerez sa va adresati Institutului de medicina legala superior ierarhic celui judetean ( imi sta pe limba numele sau acum ). Practic expertiza medico-legala ar fi trebuit ceruta de catre organele de urmarire penala deoarece este vorba de ucidere din culpa, adica de o moarte ce poate fi catalogata drept suspenda, in aceste tipuri de decese legea prevede obligativitatea autopsiei.
Daca este vorba de un accident rutier si este vorba de primar ar trebui sa va angajati avocat.
Daca veti lasa lucrurile asa este posibil sa aveti surprize neplacute desi chiar si mie imi vine foarte greu sa cred ca s-ar putea intampla asa ceva.

Ancheta penala s-a inceput dar trebuie stiut de avocat in ce stadiu se afla, ce probe au fost administrate si ce probe sunt necesare pentru a mai fi administrate.
Trebuie depuse cereri, eventual plangeri, sa hartuiasca organul de ancheta penala si sa stie cum sa o faca...
Este posibil sa fie necesar sa se adreseze si la forul superior.
Pare sa fie necesara o lupta intre avocat si organul de ancheta penala, motiv pentru care ar trebui sa discutati foarte clar cu avocatul si el cu dvs. despre tot ce implica colaborarea cu el, inclusiv onorariul sau.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc pentru raspuns, avocatul a zis ca toata ancheta depinde de eliberarea certificatului medico legal ,certificat care se lasa asteptat deoarece "nu sunt fonduri la medicina legala ",in caz ca dorim sa se elibereze mai repede certificatul,sa platim noi costurile lui care nu sunt de neglijat!Mi s-a recomandat sa am rabdare!
Daca achitati dvs. costurile si doar aceasta este problema dupa aceea dosarul se va inchide si se va putea face trimiterea in judecata.
Cu fondurile exista mereu probleme in astfel de situatii.

Ati avut toti expert parte sau nu a avut nimeni expert parte?
A avut primarul expert ,avocatul mi-a recomandat"sa am rabdare ca se va rezolva cu certificatul medico-legal cand vor fi fonduri "!Am sa-i urmez sfatul si sper ca de data aceasta avocatul sa nu fie avocatul "diavolului"! Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat iml aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier, cum pot obtine certificat IML. Acum este in spital. (vezi toată discuția)
Avizarea certificatului medico-legal ContSters75393 ContSters75393 Salutare tuturor.Poate prin aceasta intrebare vor primi raspuns si alte persoane interesate.Se poate cere avizare certificatului medico-legal la o alta comisie ... (vezi toată discuția)
Prelungire raport medico-legal Cristea_C Cristea_C Buna ziua, Poate cineva a mai patit asa ceva si ma poate ajuta. Sa eliberat un certificat de 75 de zile pe baza iesirii din spital(rani survenite din accident ... (vezi toată discuția)