avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte necesare pentru detasare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte necesare pentru detasare

1.Ce acte sunt necesare pentru ca un SRL sa detaseze muncitori romani in strainatate
2.Cum se poate infiinta o societate de intermediere a fortei de munca si ce acte sunt necesare

Va multumes mult de tot
Cel mai recent răspuns: ContSters740 , utilizator 15:20, 18 Mai 2011
Trebuie completat formularul E101 in cazul detasarii muncitorilor romani in strainatate.
Cererea pentru obţinerea Formularului E 101 trebuie completată de către angajator, în cazul detaşării unuia/mai multor lucrători salariaţi care intenţionează să desfăşoare o activitate cu carater temporar pe teritoriul altui stat membru.
Cererea se depune la sediul C.N.P.A.S. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare, însoţită de documentele necesare emiterii formularului de detaşare.
Cererea trebuie să conţină următoarele:
1. Enumerarea documentelor depuse în vederea obţinerii formularului E 101;

2. Informaţii despre lucrătorul pentru care se solicită formularul:
a) Nume, prenume, nume purtate anterior
b) Data naşterii, cetăţenia
c) Adresa permanentă (stradă, număr, căsuţă poştală, localitate, cod poştal, ţară)
d) Cod numeric personal

3. Informaţii despre angajator, respectiv activitatea independentă:
a) Denumirea firmei
b) Numărul de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului
c) Tipul activităţii, conform codificării CAEN
d) Sediul (adresa completă: telefon, fax, e-mail, stradă, număr, căsuţă poştală, localitate, cod poştal, ţară)

4. Informaţii despre lucrătorul în cauză:
a) Data angajării lucrătorului salariat la angajatorul care s-a adresat C.N.P.A.S. (data încheierii contractului individual de muncă)/
b) Data înregistrării lucrătorului independent (data înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului)

5. Informaţii despre activitatea ce urmează a fi desfăşurată pe teritoriul celuilalt stat membru:
a) Perioada pentru care se solicită emiterea formularului de detaşare (care nu trebuie să depăşească 12 luni)
b) Date despre angajatorul/nava din celălalt stat membru:
- Denumirea firmei/navei
- Adresă (stradă, număr, căsuţă poştală, localitate, cod poştal, ţară)
- Număr de identificare: A se indica, pe cât posibil, cât mai multe informaţii, care să permită identificarea angajatorului sau a firmei lucrătorului independent:
Spre exemplu, dacă este vorba de o navă, a se indica numele şi numărul de înregistrare ale acesteia.

6. Angajamentul solicitantului (angajatorului, respectiv lucrătorului independent) cu privire la:
a) Achitarea contribuţiilor sociale pentru lucrătorul pentru care se solicită formularul de atestare a legislaţiei aplicabile (în cauză);
b) Menţinerea raportului de subordonare dintre angajator şi lucrătorul salariat în cauză;
c) Menţinerea contactului individual de muncă, încheiat între angajator şi lucrătorul în cauză, inclusiv a obligaţiei de achitare a salariului;
d) Menţinerea autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţilor independente, în cazul lucrătorului independent în cauză;
e) Menţinerea mijloacelor necesare reluării activităţii independente în România, după terminarea perioadei de detaşare, în cazul lucrătorului independent în cauză;
f) Informarea C.N.P.A.S. cu privire la orice schimbări survenite în perioada de detaşare şi restituirea, în vederea anulării, a formularului E 101 C.N.P.A.S.
Va multumesc mult de tot
Acest formular E 101 ne-a dat mari batai de cap pt nu am reusit pana acum sa aflam cum se poate obtine.
Pentru obtinerea acestui formular trebuie sa avem un numar mai mare de angajati decat cei detasati?
Cu alte cuvinte firma trebuie sa-si desfasoare in continuare activitate si in tara (adica sa aiba lucrari si in tara) ?
Am intrebat si la CJPAS dar raspunsul a fost ambiguu.
inca o data mi de multumiri
Intr-adevar, firma trebuie sa aiba un numar mai mare de salariati decat cei detasati.
Buna ziua

Desi este un subiect mai vechi, m-am lovit de o situatie asemanatoare. O persoana care lucreaza in UE, desi avea acest formular valabil, a avut nevoie de asistenta medicala si nu a putut beneficia de ea, decat contra cost. Ce poate sa faca pentru a recupera suma platita? Am inteles ca beneficia de servicii medicale in strianatate, dar autoritatile locale l-au refuzat pe motiv ca formularul nu este tradus.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent de munca temporar cod caen 7820 , formularu e 101 . ciupirom ciupirom Buna Ziua , Am deschis de curand o firma cu codurile caen 7810 si 7820 , dorim sa detasam muncitori in franta . Ni sa spus ca nu putem obtine formularul e ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa completeze formularul e 101 dobrea007 dobrea007 CINE TREBUIE SA COMPLETEZE FORMULARUL E 101 DACA NU AM FOST DETASAT SI AM EXERCITAT O ACTIVITATE INDEPENDENTA DE FIRMA LA CARE LUCREZ IN ROMANIA. VA ROG SA MA ... (vezi toată discuția)
Detasare personal in norvegia - formular e`101 MihaiTN MihaiTN Buna ziua ! Am nevoie de consilierea dvs, si sper sa fi postat la sectiunea potrivita intrebarea mea. Am o firma de recrutare si plasare de personal, si ... (vezi toată discuția)