avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj pentru absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj pentru absolventi

Buna ziua,
O intrebare scurta: un absolvent de liceu intrat la facultate (buget) si care renunta la studii dupa 3 luni, din motive obiective, poate avea dreptul la indemnizatia de somaj ?

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: paciurca , utilizator 20:04, 14 Ianuarie 2013
1. Daca a fost in somaj, ca absolvent de liceu, plata indemnizatiei de somaj a incetat la data admiterii intr-o forma de invatamant.

2. Daca inceteaza plata indemnizatiei de somaj poate beneficia de o alta indemnizatie de somaj daca indeplineste din nou conditiile legale:
- fie este absolvent al unei alte forme de invatamant;
- fie este concediat, din motive neimputabile, de la un loc de munca.
Buna ziua,

La raspunsul dumneavoastra si la pct.1 si la pct. 2 - Nu a fost cazul.

Referitor la intrebarea de mai sus revin cu amanunte:
Absolventul, in perioada dintre bacalaureat si intrarea la facultate, adica cele 60 de zile, nu a depus la AJOFM o cerere de somaj, lucru pe care nu l-am regasit stipulat in Legea 76/2002. ( logic atat timp cat stii ca esti viitor student )
Renuntarea la facultate nu il readuce la obiectul art. 17. alin. (2), lit. a) din lege.
Are sau nu are dreptate functionara de la AJOFM sa refuze dosarul de somaj fiind ca nu s-a depus o cerere de somaj din partea absolventului, in perioada celor 60 de zile de la absolvire ?

Va multumesc,
1. Ar fi putut beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent de liceu numai daca s-ar fi inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii licelului (chiar daca intentiona sa se inscrie la facultate).

2. Acum nu mai poate solicita indemnizatie de somaj ca absolvent de liceu.

3. Daca vreti sa vedeti punctul meu de vedere privitor la acest aspect cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru lamuriri si va urez o seara buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj absolvent liceu inscris pentru continuare studii cyan cyan Legislatia prevede ca in cazul in care un absolvent de liceu nu respecta termenul de 60 de zile de la absolvire pentru depunerea dosarului la AJOFM pentru ... (vezi toată discuția)
Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Somaj n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca ... (vezi toată discuția)