avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilierii si sarbatorile legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilierii si sarbatorile legale

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un zilier poate activa in zilele de sarbatori legale, avand in vedere ca nu este angajat pe baza unui contract de munca, iar in legea zilierilor nu este specificat ca si in Codul Muncii "zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt..."

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 10 Ianuarie 2013
Codul Muncii nu este aplicabil zilierilor ...
1. Ca zilier puteti lucra numai cand doriti dvs.

2. Angajarea si plata se fac zilnic.

3. Daca angajatorul are nevoie de dvs. si in zilele de sarbatoare sau nelucratoare puteti lucra si veti fi platit conform intelegerii cu angajatorul.
Fiind zilier nu are cum sa fie platit altfel in zilele de sarbatoare legala .. el va fi platit normal ac si in celelalte zile lucrate ca zilier.
Multumesc frumos ptr. raspunsuri. Aveam nevoie de o confirmare, deoarece asa stiam si eu, insa cei de la ITM sunt de alta parere.
O persoana a lucrat ca zilier in data de 30 noiembrie, iar ITM-ul vrea sa amendeze beneficiarul. Din punctul meu de vedere nu au nici o baza legala.
Astept "verdictul" lor. :)
Nu au cum sa aplice amenda pentru asa ceva ... daca acea persoana figureaza in regsitrul de zilieri , n-ar cum sa va sanctioneze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 august - zi libera? Militant Militant Lucrez intr-un mare magazin, parte a unui lant urias. Lucram peste program fara a fi remunerati samd. Vreau sa stiu daca in ziua de 15 august angajatorul are ... (vezi toată discuția)
Paºte catolic, pontaj luna aprilie 2013 Cosmi7 Cosmi7 Bună ziua, Dragii mei, Vă supun atenţiei următoarea chestiune; Luna aprilie 2013, are 22 de zile lucrătoare. Cum pontez salariaţii de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o nelămurire ce ține de norma de lucru. zilele ... AlexEsanu AlexEsanu Bună seara, Am o nelămurire ce ține de norma de lucru. Zilele de sărbătoare legală se scot din norma lunară de lucru? Adik eu dacă muncesc într-o zi ... (vezi toată discuția)