avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Buna ziua!!Sunt intr.o mare dificultate ...in urma cu 6 luni am intrat in posesia unor acte care atesta faptul ca bunicul meu a cumparat un lot de pamant in anul 1938 ..in momentu de fata am fost la un avocat care mi.a zis ca am sanse mari sa intru in posesia terenului.pot sa spun ca nu am depus nici o cere in baza legilor fondului funciar ...m.a trimis sa caut la arhiva nationala si la invest ..in mom in care am ajuns la arhiva pot sa spun ca nu am gasit decat contractul de vanzare cumparare (cel pe care il am si eu)la arhiva financiara nu reiese faptul ca bunicii mei au platit impozit pe teren de cand l.au achizitionat in mom de fata am facut o expertiza ...judecatorul a cerut o exp judiciara ..di care reiese faptul ca ne suprapunem cu un alt propietar care a fost pus in posesie in anul 2008 in baza legii 247,propietarul are cadastru intabulare ) iar restul terenului este ocupat de bloc...am fost la invest iar acolo pe ternul bunicilor la expropierea din 1986 erau alte persoane,,,,,,,Va rog mult spuneti.mi daca am vre.o sansa sa castig pt ca avocatul mi.a cerut foarte multi bani ...si nu styu ce sa mai fac...in mom de fata prop m.a sunat ca o sa intre si el parte in proces ,,,ca ii afectez din proprietate
Cel mai recent răspuns: lollytopp , utilizator 23:04, 10 Februarie 2009
Exista deja un proces pe rol?
Ati formulat actiune in revendicare in baza art.480 C.civ.?
Ce suprafata are lotul? Ce inseamna pentru dvs. foarte multi bani?
Bunicul dvs., nu cumva a vandut lotul de pamant dupa anul 1938?

Av. Cermak Iuliana
Da ..exista un proces perol intre mine si primaria brasov si s.a formulat o actiune prin care am cerut sa ni se lase in deplină proprietate şi liniştită posesie terenul pt ca a a existat nici un act de preluare lotul nostru are 480mp ,vecinul are 336 si ne sprapunem pe o suprafata de 180mp iar restul cade in strada...iar de vandut ...nu styu daca a vandut
iar referitor la bani ...2000euro ..va multumesc ...am vre.o sansA?

Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au pronuntat o decizie anul trecut, prin care au admis recursul in interesul legii formulat de prim procurorul Romaniei si au admis ca actiunea in revendicare pe dreptul comun este inadmisibila.
Pana in prezent, ICCJ nu a reexaminat aceasta decizie.
Aceasta decizie vi se aplica si dvs. in prezent, ceea ce inseamna ca nu aveti sanse de reusita....
Discutati cu avocatul dvs. despre acest aspect si renegociati onorariul.Poate reusiti sa il mai micsorati cu vre-o 7000 ron.

Av. Cermak Iuliana

Buna ziua!

Daca imi permiteti o mica interventie, cu o intrebare:

In legatura cu RIL-ul prim-procurorului Romaniei, urmarea intrebarilor mele saptamanale la arhiva ICCJ, acesta a fost redactat, dar nu a fost semnat inca de toti judecatorii.

Intrebarea este daca se poate considera legal, in vigoare si aplicabil?

Cu multumiri,

A. Damian
Conform art.328 pct(3), teza ultima, C.proc.civ.:"Dezlegarea data problemelor de drept judecate, este obligatorie pentru instante."

Av. Cermak Iuliana

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara.... aaandutzuu aaandutzuu Buna seara!! Am o mare problema ....in anul 2004 in baza cererilor depuse la primarie in temeiul legii 247 si legii 10 (sau 1 ) am fost pus in posesie cu o ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate alexandrasa alexandrasa buna ziua!bunicul meu a avut un teren in bucuresti si i-a fost luat abuziv de sistem...cum am putea sa-l revendicam neavand nici un fel de act pe el.se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare pamant nenea toto nenea toto buna ziua Vreau si eu sa solicit la arhiva statului situatia terenului pe care bunicul meu o avea in 1941.Am inteles ca ar fi o arhiva in Slobozia Ce acte ... (vezi toată discuția)