avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiunea de vanzare-cumparare imobil si rezilierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiunea de vanzare-cumparare imobil si rezilierea acesteia

Buna ziua,

am semnat o promisiune de vanzare a unui imobil... iar aceasta promisiune va fi inscrisa si in cartea funciara.

As avea cateva intrebari:
1. Daca din diferite motive nu se respecta promisiunea (exemple: nu se obtine creditul acordat cumparatorului sau se razgandeste vanzatorul sau cumparatorul) cum se "sterge" aceasta promisiune din cartea funciara?
2. Daca se depaseste data maxima prevazuta in promisiune pentru autentificarea contractului vanz-cump. , am voie a doua zi sa inchei cu o alta persoana, alta promisiune?
3. Daca cumparatorul nu obtine creditul si imi ofera un alt cumparator, putem face alta promisiune chiar si in perioada de valabilitate a promisunii existente? (mentionez ca el a fost de acord sa piarda avansul dat daca banca ii refuza creditul, dar totodata a dorit sa fie mentionat in promisiune ca pe perioada valabilitatii promisiunii, poate sa ne aduca el un alt cumparator...)

Va multumesc mult,
o zi buna!
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
mariana_aba, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariana_aba , utilizator 15:13, 15 Ianuarie 2013
Se poate radia cu acordul ambelor parti , respectiv veti incheia un act aditional prin care anulati acea promisiune si il inscrieti in Cartea funciara solicitand radierea inscrierii anterioare.
Va multumesc, dar am pus mai multe intrebari.... astept si alte opini pentru toate cele 3 intrebari..

O seara placuta!
2. Da 3. Doar dupa radierea din CF a primului act puteti intabula o Alta promisiune de v-c . La prima intrebare ati primit deja raspuns.
Va multumesc mult pentru lamuriri.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori și eu un răspuns dacă se poate, am făcut ... Gya8.6 Gya8.6 Buna ziua, As dori și eu un răspuns dacă se poate, Am făcut un antecontract vânzare-cumpărare Iar data expirării era la 28 feb. Unde era stipulat ... (vezi toată discuția)
Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)