am semnat o promisiune de vanzare a unui imobil... iar aceasta promisiune va fi inscrisa si in cartea funciara.
As avea cateva intrebari:
1. Daca din diferite motive nu se respecta promisiunea (exemple: nu se obtine creditul acordat cumparatorului sau se razgandeste vanzatorul sau cumparatorul) cum se "sterge" aceasta promisiune din cartea funciara?
2. Daca se depaseste data maxima prevazuta in promisiune pentru autentificarea contractului vanz-cump. , am voie a doua zi sa inchei cu o alta persoana, alta promisiune?
3. Daca cumparatorul nu obtine creditul si imi ofera un alt cumparator, putem face alta promisiune chiar si in perioada de valabilitate a promisunii existente? (mentionez ca el a fost de acord sa piarda avansul dat daca banca ii refuza creditul, dar totodata a dorit sa fie mentionat in promisiune ca pe perioada valabilitatii promisiunii, poate sa ne aduca el un alt cumparator...)
Se poate radia cu acordul ambelor parti , respectiv veti incheia un act aditional prin care anulati acea promisiune si il inscrieti in Cartea funciara solicitand radierea inscrierii anterioare.