avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar de personal

buna ziua.

As dori sa stiu din ce an a fost obligatoriu sa se prezinte cazierul la angajare?
Am citit undeva ca din 2003 2004. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 10 Ianuarie 2013
Nu toate functiile necesita prezentarea acestui act si nici toate activitatile nu obliga angajatorul sa ii ceara salariatului prezentarea cazierului judiciar.

Pentru ocuparea unor functii sau exercitarea unor profesii sunt instituite prin acte normative o serie de conditii expres determinate pentru a fi indeplinite. Obligatia existentei cazierului judiciar la dosarul de personal rezulta din actele normative care reglementeaza activitatea pentru care se solicita acest document.

Momentul de la care a devinit obligatoriu caazierul depinde de la caz la caz.
In prezent nu exista o lege care sa impuna prezentarea cazierului la angajare, in general.
Este posibil ca pentru anumite functii sau in anumite unitati sa se ceara cazier, dar nu exista o obligatie legala generala la nivel national.
corisun24

Nu cred ca a existat un act normativ adoptat in perioada mentionata de dvs pentru asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare cazier adinka adinka este legal ca la angajare sa-mi fie solicitat cazierul? (vezi toată discuția)
Cazier pentru angajare medic Centrul Medical Alexis Centrul Medical Alexis Buna ziua, La angajarea unui medic intr-o firma medicala privata mai este necesar sa prezinte cazierul? Exista o prevedere legala in acest ... (vezi toată discuția)
Candidat la interviu - cazier judiciar cu probleme georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Spuneti-mi, va rog, daca exista vreun act normativ care sa limiteze angajarea in firma a unui candidat la interviu care are cazier judiciar cu ... (vezi toată discuția)