avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema pt un imprumut cu firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema pt un imprumut cu firma de recuperari creante

Am avut un imprumut la o banca in valoare de 70 000 Ron.Nu am mai putut sa platesc ratele la timp si banca mi-a vandut creditul la (recuperator).Creditul nu a fost cu giranti sau garantii.In ian 2011 recuperatorul imi trimite un contract sa-l semnez in valoare de 83 000Ron pe o perioada de 83 luni.Am platit pana in prezent 20 rate a cate 1000 Ron,in ultimele 3 luni nu am mai putut plati si azi mi-au trimis alt contract in valoare de 97 000 Ron pe o perioada de 120 luni.Intrebare-Daca este normal sau corect sa-mi trimita alt contract si cu o suma mult mai mare.Normal ar fi ca eu am platit pana acum 20 000Ron iar suma din primul contract ar fi ramas la 63 000Ron.Iar acum au trimis alt contract cu 97 000Ron.Ce sa fac?1Sa semnez noul contract-sunt corecti cei de la recuperator.2 Sa nu semnez noul contract.Sa-i las sa ma dea in judecata si(sau)ce pot ei sa-mi faca.Mentionez nu am casa pe numele meu decat un matiz.Suntem 4 persoane si un singur salariu in valoare de 2 500Ron pe luna.Cum(ce)ma indrumati sa fac sa fie bine.Daca ar fi sa-mi faca oprire pe salariu ce procent pot sa-mi ia din salariu.MULTUMESC celui ce ma va ajuta cu un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 17:37, 10 Ianuarie 2013
Buna ziua,

Probabil va trimit contracte pe suma scadenta plus penalitati, si mai adauga ceva procente la penalitati de fiecare data. Mie nu mi se pare chiar moral, dar daca e legal sau nu depinde de cum suna exact contractele.

Nu cred ca va va sfatui cineva sa-i lasati sa va dea in judecata.. pot insa sa va spun ca daca va dau in judecata si castiga vor avea dreptul sa va popreasca (retina) 1/3 din salariu si sa va vanda masina.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

instiintare executare kido93 kido93 Salut. O sa va povestec pe scurt cam care este situatia. Fratele meu a luat prin 2007 (prin aprilie) de la magazin niste electrocasnice in valoare de 2 500-3 ... (vezi toată discuția)
Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara ... aurelia2020 aurelia2020 Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara o notificare prealabila? (vezi toată discuția)
Inchidere credit auto div81drv div81drv Buna ziua. Va rog daca poate cineva sa ma ajute as fi tare recunoscatoare. In data de 04.06.2008 am incheiat cu BRD Finance IFN SA un credit auto pentru ... (vezi toată discuția)