Nu e nici corect, nici legal. In momentul in care sunt depasite 90 de zile de neplata, banca trimite notificare spre debitor, aducandu-i la cunostinta cedarea creantei catre o terta parte (credit declarat neperformant). Tot atunci, se declara restanta intreaga suma imprumutata, nu conteaza ca ati platit o rata sau 50 de rate. Creantele se vand catre recuperatori cu intreaga suma (la 5-10% din valoare, insa asta nu e niciodata specificat).
Din ce stiu, toate bancile trimit notificare pentru ca nu-si permit sa fie descoperite din punct de vedere legal. Este posibil sa existe alte motive pentru care nu ati primit nimic? Un postas lenes, copii care se distreaza furand plicurile din cutia postala, o adresa mai veche in contractul de credit la care nu mai locuiti, etc?
Banuiesc,ca trebuie trimisa notificarea,pe hartie A4.Ei bine,nu exista,decat dupa ce in starea de urgenta am sunat la banca ptr. a-mi suspenda ratele,fiind in somaj,foarte senini,mi-au spus,''nu mai aveti nicio legatura cu banca,creditul dvs.a fost cesionat. Deci,repet,dupa acea discutie,am primit de la kruk instiintare ca am de plata 10 000ron,in baza contractului incheiat cu banca,Imprumutul meu teal a fost 15 000,in 2017,iar in 2018 a fost mandatat catre kruk,fara notificare si eu plateam ratele in continuare.DECI...