avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIE si locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIE si locatari

UN locatar s-a dus la asociatie si ia spus presedintelui ca sa faca in interiorul scarii de la usa intrarii nivelul sa fie la fel cu scarile de la parter.
CEI lalti locatari nu sint de acord si presedintele face de capul lui aceasta lucrare cum a propus locatarul acesta, ca sa bage la plata intretinerii in final 400 lei se imparte la toate apartamentele.
IN final ce este de facut trebuie asociatia sa aiba un tabel nominal cu toate semnaturile locatarilor sa fie de acord cu aceasta lucrare in interiorul scarii.
CARE este legea fara sa faca cu capul lui.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:35, 12 Ianuarie 2013
Nu prea am inteles intrebarea;;Dar ca sa va raspund totusi. Legal "orice fel de investitie se face cu acordul a 50 + 1" din proprietari (locatari). Si repartizarea se face pe cota parte - indiviza de proprietate si nu pe apartament...
LA usa scarii trebuie facut pardoseala sa fie la nivel cu scara presedintele face de capul lui nu are semnaturi si care este legea care trebuie sa aiba aprobare.
Orice executie lucrare la partea comuna -aprobata ca utila si necesara de catre asociatia de proprietari,se realizeaza in raport de valoare,cu acordul adunarii generale sau a comitetului executiv
Nu ati detaliat concret natura interventiei ,astfel incat este hazardat a emite raspuns concret
Orice interventia asupra structurii imobilului necesita aprobare din partea autoritatii locale,proiect tehnic,autorizatie de constructie si certificat de urbanism
silviu35 a scris:
LA usa scarii trebuie facut pardoseala sa fie la nivel cu scara...

Pai daca trebuie facuta, asa cum spuneti, sa se faca!
O mica repartie, remediere, cu o valoare atat de mica se poate discuta in sedinta lunara a cemitetului executiv si se decide sau nu realizarea ei. De aceea proprietarii aleg dintre ei acei membri ai comitetului, care-i reprezinta si care decid cu privire la problemele asociatiei intre adunarile generale. O reparatie de 400 lei nu poate fi catalogata investitie. Dar, trecand peste termeni, atunci cand, la sesizarea, propunerea unui proprietar de a se face o lucrare, aceasta se discuta in comitet si acolo se decide daca este necesara sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravirea casa scarii albundys albundys Buna seara.De curand ne-am apucat sa zugravim casa scarii,iar pe langa zugravire vrem sa schimbam si usile de la ghena pe fiecare nivel si schimbarea cutiilor ... (vezi toată discuția)
Montare geamuri cu tamplarie pvc pe casa scarii fara a imi da acordul. AdrianZet AdrianZet Buna seara. As dori sa-mi spuneti daca Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul de a decide montarea geamurilor cu tamplarie PVC (probabil si usa ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)