avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum se inchide un PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum se inchide un PFA

Buna seara,

Sunt traducator autorizat de catre Ministerul de Justitie si am si un PFA ( nu am nicio firma sau ceva de genul acesta, sunt doar persoana fizica autorizata) de + 2 ani. Pentru ca nu m-am preocupat prea mult de acest PFA si nici nu am avut activitate (mai deloc datorita altor proiecte) , nu prea stiu cum stau lucrurile mai exact. Doresc sa inchid acest PFA ( pe care-l am inregistrat in Ploiesti, iar eu sunt mutata acum in Bucuresti) pt ca nu ma mai intereseaza si nu stiu daca se poate si ce anume trebuie facut. In afara de asta , eu am avut profit realizat in urma unei traduceri la inceputul anului 2012, iarna trecuta. Trebuie sa ma duc eu direct la ei sa platesc impozitul respectiv sau astept sa-mi faca ei calculul de plata si eventual sa-mi trimita pe adresa de Ploiesti ce si cat anume trebuie sa achit? Stiu ca intrebarile mele poate par stupide sau eu insami par ignoranta, insa mi-ati fi de mare ajutor daca macar in linii mari m-ati putea lamuri cum anume sa procedez.

Va multumesc anticipat si astept un raspuns intr-un timp util. :-)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 11 Ianuarie 2013
Mergeti la Registrul Comertului si acolo o sa primiti mai multe inf .
Art. 21 din OUG nr.44/2008 :
(1) PFA îşi încetează activitatea şi este radiată din registrul comerţului în următoarele cazuri:
.....
b) prin voinţa acesteia;
...

(2) Cererea de radiere, însoţită de copia certificată pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, după caz, se depune la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde îşi are sediul profesional, de către orice persoană interesată.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o intrebare: Am un pfa de traduceri infiintat din august si as dori sa-l inchid, dar dupa aceea sa pot activa ca ... (vezi toată discuția)
Incetare pfa - traducator aprilia aprilia am autorizatie de traducator si sunt PFA din 2007, nu am avut niciun venit din aceasta activitate si totusi a trebuit sa platesc taxele aferente. vreau sa ... (vezi toată discuția)
Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa infiintez PFA. Am fost la Finante si mi-au zis ca profesie liberala este doar traducatorul ... (vezi toată discuția)