avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu de cotizare in alta tara. se acorda concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu de cotizare in alta tara. se acorda concediu de crestere a copilului la intoarcerea in Romania?

Buna ziua,

Sunt curioasa daca se acorda concediu de crestere a copilului in cazul unei cetatene romance care a muncit legal in SUA la intoarcerea in Romania fara a avea un loc de munca in Romania la intoarcere in tara? Sau daca se poate cotiza retroactiv pentru ultimele 12 luni pentru a beneficia de concediu de crestere a copilului dupa aceea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 11 Ianuarie 2013
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

POtrivt art.2 alin.1 din OUG nr.111/2010, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, doi ani respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila indemnizatia creștere copii daca nu esti angajat frunzulita4 frunzulita4 Buna ziua. Sunt curioasa daca se mai poate face ceva, penteu a beneficia de indemnizatie crestere copii in aceat caz. Mama nu a lucrat in ultimii 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Laura438888 Laura438888 Dacă dupa ce nasc în Germania vrem sa ne întoarcem în România mai beneficiez de indemnizatia pentru creșterea copilului sau poate fi transformată în ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - cuantum, acte Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si cu indrumarii punctuale in ceea ce priveste pasii care trebuiesc urmati. Am un unchi la tara care vrea ... (vezi toată discuția)