Beneficiez de indemnizatia pt copil daca nu am continuitate de 12 luni la locul de munca?Pe data de 01 dec 2008 mi-am incheiat activitatea la o societate,iar pe 05.dec ac.am inceput la alta societate.Dumneavoastra mi-ati raspuns ca cele 4 zile lipsa mi se vor calcula in luna a 13-cea.De la Primaraia Or.Busteni mi s-a spus ca trebuie sa am continuitate de 12 luni la ultimul loc de munca.Unde ar trebui sa ma interesez ca sa stiu sigur?Va multumesc anticipat!
În calculul celor 12 luni prevăzute de OUG nr.148/2005 se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal.
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus.
(art.4 din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare).
buna ziua
Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Sunt insarcinata in 5 luni si pana acum am lucrat dar fara carte de munca,sotul are carte de munca inca din 1997,fara intrerupere.Poate el sa ia indemnizatia pentru copil?Pentru ca noi am tot intrebat si ni sa spus ca nu se poate asa ceva,ca eu neavand servici pot sta acasa ingrijind copilul.