Buna ziua. In urma unui contract de leasing, am ramas cu o datorie (de care nu am stiut decat dupa pronuntarea executarii silite de catre instanta). Pentru aceasta datorie, dosarul meu a fost inaintat instantei de judecata, iar aceasta a aprobat executarea silita. In urma acestei sentinte si a instituirii propririi pe contul de salariu, am fost contactata de catre o firma de recuperare creante (reprezentanta firmei de leasing) . Aceasta companie doreste sa incheiem un angajament de plata care specifica faptul ca eu garantez plata acestei datorii cu imobilul in care locuiesc si pe care il detin. Mie sincer mi se pare un abuz, avand in vedere ca autoturismul contractat prin leasing nu a fost "garantat cu casa " ci cu bunul insusi, respectiv masina. Mentionez ca aceasta companie, cat si cea de leasing si executorul judecatoresc, refuza sa imi puna la dispozitie documentele care atesta aceasta datorie, precum si documentele care atesta comisioanele lor precum si o copie dupa titlu executoriu. Intrebarea mea ar fi: daca nu doresc sa semnez acest angajament si aleg sa continui mai departe cu proprirea, se poate intampla ceva? Multumesc frumos.
recomandarea mea este sa nu semnati acel angajament. atat timp cat exista un titlu executoriu pus in executare prin poprire, vi se va retine lunar 1/3 din venituri pana la stingerea obligatiei de plata.
Si daca veti garanta si daca nu, se poate ajunge la executarea silita a imobilului, executorul poate alege calea prin care sa execute silit pt a recupera suma.
Daca nu sunteti de acord cu suma trecuta in titlu, puteti contesta.
Daca nu doriti sa va puneti casa la bataie, nu semnati si gata, nu va poate obliga nimeni! (dar asta nu inseamna ca daca aveti un debit pe pers fizica nu va pot executa bunurile pe care le aveti ca si pers. fizica). Cat despre copii titlu exec., respectiv documente care sa ateste creanta respectiva, le puteti gasi la arhiva instantei, aveti nr. de dosar, mergeti si verificati...cu toate ca ar fi trebuit sa primiti citatii, etc...
în opinia mea (şi vă rog a nu vă supăra pe mine), informaţiile din postarea dvs. par a fi cam rupte de realitate, NU au legătură între ele, par a fi cam nelalocul lor, cel puţin din următoarele considerente :
1) nu înţeleg cum s-a ajuns la executarea silită fără ca dvs. să NU aveti cunostintă de nimic, instanţa să nu vă citeze etc ? Fără ca să puteţi contesta . . . ?! Cum de s-a operat totul în secret ?
2) probabil, dvs. le solicitaţi verbal având în vedere exprimarea "Mentionez ca aceasta companie, cat si cea de leasing si executorul judecatoresc, refuza sa imi puna la dispozitie documentele care atesta aceasta datorie, precum si documentele care atesta comisioanele lor precum si o copie dupa titlu executoriu.", dacă le veţi solicita în SCRIS cu nr. de înregistrare, mai ales executorului, printr-o Notificare cu somaţie cu termen, cu siguranţă că veţi primi cele necesare, din conţinutul lor vă veţi putea documenta şi lua o hotărâre favorabilă intereselor dvs.
Buna ziua. Puteti sa nu semnati, nu va poate obliga nimeni, insa va poate fi executata casa si fara sa va asumati angajamentul respectiv. Nu depinde de alegerea executorului, daca executarea se face prin poprire sau prin vanzarea bunurilor, ci de optiunea creditorului.
Incuviintarea executarii silite se da fara citarea partilor.
Contractul de leasing este titlu executoriu, se pune direct in executare fara o judecata si fara investire cu formula executorie.
Puteti contesta suma solicitata de creditor, insa trebuie sa aveti in vedere ca incuviintarea a fost data de o instanta care a analizat documentele depuse la executor de catre creditor.