avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

somatie executor judecatoresc

am primit o somatie privind un contract de leasing,fara o hotarare judecatoreasca in acest sens,doar in baza contractului de leasing,cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
edut, utilizator
Cel mai recent răspuns: dmss , utilizator 21:23, 9 Aprilie 2011
Contractul de leasing constituie titlu executoriu si deci poate fi pus in executare pentru recuperarea bunului ce a facut obiectul contractului (dvs trebuie sa fi primit notificarea de reziliere) sau pentru ratele restante. Nu este nevoie de o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Parca a fost emisa o ordonanta de unrgenta in acest sens:OUG nr. 42/2009.Un sfat pertinent daca se poate?Multumesc.
edut a scris:

Parca a fost emisa o ordonanta de unrgenta in acest sens:OUG nr. 42/2009.Un sfat pertinent daca se poate?Multumesc.

Pentru un sfat "pertinent" puteti sa completati mesajul dvs. , sa ne spuneti "concret" continutul somatiei...si sa cititi si Regulamentul de postare:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Va amintesc faptul ca nimeni nu este obligat sa va raspunda iar cei care o fac, o fac voluntar.
Va multumesc anticipat pentru intelegere si colaborare.
daca somatia vine de la un executor, inseamna ca deja a obtinut incuviintarea instantei de a executa
Contractul de leasing este titlu executoriu. Asta inseamna ca societatea de leasing poate sa mearga cu acesta la executorul propriu sau la executorul judecatoresc fara a fi necesara interventia instantei inainte de aceasta. Executorul in baza cererii creditorului solicita incuviintarea instantei pentru a pune in executare acest titlu executoriu. Daca ati primit somatia este cert ca deja a fost obtinuta incuviintarea instantei. Cred ca daca o sa cititi atent somatie o sa gasiti si numarul dosarului de la instanta in care judecatorul a incuviintat aceasta executare.
Ca si procedura - in acest moment trebuie sa va conformati somatiei, adica sa platiti sumele pe care le datorati.

Alte discuții în legătură

Repercursiuni executare silita Andreea_1985_ Andreea_1985_ Buna ziua. In urma unui contract de leasing, am ramas cu o datorie (de care nu am stiut decat dupa pronuntarea executarii silite de catre instanta). Pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc? O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre societate de leasing florynela florynela Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Pentru o datorie de 5000 lei adica aproape 65 de zile intarziere la plata, societatea de leasing face cerere ... (vezi toată discuția)