avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Repercursiuni Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Repercursiuni Executare silita

Buna ziua. In urma unui contract de leasing, am ramas cu o datorie (de care nu am stiut decat dupa pronuntarea executarii silite de catre instanta). Pentru aceasta datorie, dosarul meu a fost inaintat instantei de judecata, iar aceasta a aprobat executarea silita. In urma acestei sentinte si a instituirii propririi pe contul de salariu, am fost contactata de catre o firma de recuperare creante (reprezentanta firmei de leasing) . Aceasta companie doreste sa incheiem un angajament de plata care specifica faptul ca eu garantez plata acestei datorii cu imobilul in care locuiesc si pe care il detin. Mie sincer mi se pare un abuz, avand in vedere ca autoturismul contractat prin leasing nu a fost "garantat cu casa " ci cu bunul insusi, respectiv masina. Mentionez ca aceasta companie, cat si cea de leasing si executorul judecatoresc, refuza sa imi puna la dispozitie documentele care atesta aceasta datorie, precum si documentele care atesta comisioanele lor precum si o copie dupa titlu executoriu. Intrebarea mea ar fi: daca nu doresc sa semnez acest angajament si aleg sa continui mai departe cu proprirea, se poate intampla ceva? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:43, 14 Ianuarie 2013
n53 a scris:

în opinia mea (şi vă rog a nu vă supăra pe mine), informaţiile din postarea dvs. par a fi cam rupte de realitate, NU au legătură între ele, par a fi cam nelalocul lor, cel puţin din următoarele considerente :
1) nu înţeleg cum s-a ajuns la executarea silită fără ca dvs. să NU aveti cunostintă de nimic, instanţa să nu vă citeze etc ? Fără ca să puteţi contesta . . . ?! Cum de s-a operat totul în secret ?
2) probabil, dvs. le solicitaţi verbal având în vedere exprimarea "Mentionez ca aceasta companie, cat si cea de leasing si executorul judecatoresc, refuza sa imi puna la dispozitie documentele care atesta aceasta datorie, precum si documentele care atesta comisioanele lor precum si o copie dupa titlu executoriu.", dacă le veţi solicita în SCRIS cu nr. de înregistrare, mai ales executorului, printr-o Notificare cu somaţie cu termen, cu siguranţă că veţi primi cele necesare, din conţinutul lor vă veţi putea documenta şi lua o hotărâre favorabilă intereselor dvs.





In opinia mea, (şi vă rog a nu vă supăra pe mine), habar nu aveti despre ce vorbiti.
Cererea de incuviintare a executarii silite se judeca in camera de consiliu, fara citatea partilor. Contractul de leasing este titlu executoriu. Cine si de ce sa o citeze pe doamna, dle?
Rupte de realitate sunt comentariile dumneavoastra . Se vede treaba ca acum romanii se pricep si la executare silita, le stiu pe toate.

De unde ati auzit dvs de notificare cu somatie si de cand e necesara? IFN respectiv e obligat sa remita copii de pe contract, la cererea consumatorului, iar executorul este obligat sa dea copii de pe actele din dosarul de executare. E necesara o simpla cerere scrisa.

Doamna, imobilul poate fi executat silit chiar daca nu e ipotecat in favoarea lor, ipoteca confera doar un drept de preferinta in favoarea creditorului respectiv. Cntractele de leasing sunt pline de clauze abuzive. Va puteti lua un avocat si sa faceti contestatie la executare si-sau actiune in constatarea caracterului abuziv al clauzelor .

succes,
Jocandi Causa a scris:

n53 a scris:

în opinia mea (şi vă rog a nu vă supăra pe mine), informaţiile din postarea dvs. par a fi



De unde ati auzit dvs de notificare cu somatie si de cand e necesara? IFN respectiv e obligat sa remita copii de pe contract, la cererea consumatorului, iar executorul este obligat sa dea copii de pe actele din dosarul de executare. E necesara o simpla cerere scrisa.

succes,


iubitule,
m-ai obligat să-ți răspund și nevoit mă conformez :
1) Dacă, pretinsa ta supoziție ” IFN respectiv e obligat sa remita copii de pe contract, la cererea consumatorului, iar executorul este obligat sa dea copii de pe actele din dosarul de executare.” NU se transpune în practică, precum, vezi Doamne că ” IFN respectiv e obligat sa . . .” : ce faci ? dormi liniștit și aștepți executorul să te execute ? ori, faci TOT ce-i posibil să scapi de executare ?! Ai trecut vreodată prin vreo situație, când instituția statului ignoră ”obligația” sau nu ? Dacă, da : cum ai determinat-o să se conformeze ”obligației” ? Arată practica, să cunoască cât mai mulți în nevoie!
2) Dacă : IFN nu se conformează pretinsei tale ”obligații” : ”E necesara o simpla cerere scrisa.” că doar se ni spune că trăim în stat de drept și această instituție NU respectă ”obligația”, ce-i poți face ? ! Când aud de ”obligații” ale instituțiilor statului, îmi vine să citez pe cineva ce zicea cam așa : ”când aud de dreptate, îmi vine să îmi pun . . .”, deci ce-i faci acelei instituții ? Sincer, eu mă tăvălesc de râs câtă naivitate poate exista în capul unora pretinzând ”obligația”, ca fiind ceva și musai executabil. Cum o determini să respecte trâmbițata sus pusă de tine ”obligația” ?! Ai curajul și răspunde, vino cu soluția CONCRETÃ și NU critica miștocar opinia mea cu privire la Notificare cu somație.
3) ”iar executorul este obligat sa dea copii de pe actele din. . .”, ei, și DACÃ nu vrea, ce-i faci ?! Vino, iubitule, cu soluția! Dacă un executor nu vrea să se conformeze naivității de a avea ”obligații”, și nici nu le execută, cum procedezi ?! Pe ce probe ? Cumva pe vorbe ?
4) Dacă, pe această lume și într-un stat de drept sunt musai necesare PROBE : de aceea trebuie o notificare cu somație (să-l determini să înțeleagă ce se va întâmpla dacă nu-și execută trâmbițatele și sus puse ale tale ”obligații”, ca să ai probe împotriva celor ”obligați”, precum că ai făcut diligențele necesare și să-i tragi la răspundere în fața instanței, singura ce-o poate obliga pe ”IFN” și pe un ”executor” să-și respecte ”obligația”).
5) mai e necesar să-ți spun ceva despre ”De unde ati auzit dvs de notificare cu somatie si de cand e necesara? ” ?!

În încheiere, un sfat prietenesc :
A) pe acest forum lucrează și avocați.Ia-le exemplul înțelepciunii, răspunsurilor corecte și pline de respect față de orice opinie a unui utilizator (chiar dacă pe ici, pe colo, apare din partea unui utilizator o lipsă oarecare de respect) în nevoie de informații necesare.Domniile lor, avocații, nu-și permit a jigni pe nimeni (așa cum îți permiți obraznic, domnia ta).Un om educat, știut și binevoitor : nu lovește-n opinia contrară viziunii lui, în nimeni!
B) Iisus Hristos spunea : ” fiți înțelepți precum porumbeii ! ” Ia și tu din înțelepciunea lui !

Port un deosebit respect celor ce mă respectă.O seară bună și să ai parte de bine !
n53

Exista o regula de bun simt, respecta si vei fi respectat. Tonul meu a fost generat de lipsa ta de respect fata de persoana care a solicitat opinia.

Cat despre apelativul iubitule nu sunt nici homosexual si nici gerontofil, asa ca vezi-ti de drumul tau in viata si ocoleste-ma cat poti de tare.

O solutie am dat-o, de fapt e un inceput de solutie. Fara sa fie vazute contractele, doar diletanti ca tine pot arunca cu pareri, asa, in neant.
Pentru ca nici acum nu ai inteles ca ai spus o prostie, iti explic: notificare si somatie sunt cam acelasi lucru, notificare cu somatie este pleonasm .
In rest, numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! incuviintare executare silita! crina011979 crina011979 Buna ziua, va rog sa ma ajutai intr-o problema. Am un contract de credit la un ifn, pe care din cauza pierderii locului de munca, nu am reusit sa mai ... (vezi toată discuția)
Somatie executor judecatoresc edut edut am primit o somatie privind un contract de leasing,fara o hotarare judecatoreasca in acest sens,doar in baza contractului de leasing,cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)
Contract de leasing financiar mihaita_boosy mihaita_boosy La data de 19.09.2007 am acizitionat un autoturism dacia logan prin SA R.C.I Leasing Romania IFN SA.cu avans 4000ron si plata asigurari ! La data de ... (vezi toată discuția)