Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: m-am casatori in 2004 cu sotul meu,care era divortat si are un copil acum de 21 ani,care locuieste la bunici.La data casatoriei sotul meu detinea garsoniera in care locuim si acum.Pe parcurs s-au facut diverse imbunatatiri in imobil,am cumparat masina si motocicleta si ave cateva conturi curente deschise la diverse unitati bancare pe numele sotului meu.Intrebarea este: in cazul decesului sotului meu,avand in vedere existenta unui mostenitor al lui,cat imi revine mie ca sotie? Sotul meu doreste sa mi treaca imobilul pe numele meu fara sa poata fi atacat de mostenitor.Ce sfat imi dati,ne gandeam la un contract de vanzare-cumparare pe numele meu cu clauza ca imi apartine numai daca intervine decesul sotului meu inaintea mea.Ce costuri cu taxe notariale si alte cheltuieli intervin in acest caz?
Va multumesc foarte mult si va doresc un An 2013 senzational.
Cu respect,
Ramona
-vanzarea intre soti nu este posibila!...eventual il poate instraina unei persoane (sora/frate dv, de ex, care apoi vi-l vinde dv...este doar un exemplu!)
-la o eventuala succesiune, veti impartii toate bunurile cu mostenitorul lui...(nu uitati ca bunurile proprii - avute inainte de casatoria cu dv. raman proprii, ci nu comune, bineinteles ca veti avea o parte din faptul ca ati facut imbunatatiri, reparatii, etc.).
Costurile notariale sunt in functie de ce veti decide...asta veti intreba la un birou notarial.
Toate cele bune!
Divort
ioanaDD
buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Bun propriu
piticut86
Buna ziua.Am un imobil mostenit,bun propriu daca nu-mi aleg regimul juridic al bunului propriu si ma casatoresc la divort sotul ar avea vre-un drept asupra lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune
aditu_smile
buna ziua!tatal sotului meu a decedat in 2003,de atunci nu s-a facut succesiunea nici pana in prezent.mama s-a recasatorit la nici o saptamana de la ... (vezi toată discuția)