avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare corporala

Buna ziua.

As dori sa stiu care este pedeapsa care se aplica in cazul unui accident soldat cu vatamarea corporala a unui pieton, accidentul fiind facut de un pusti de 14 ani care conducea o motocicleta (fara permis de conducere si cu depasirea vitezei regulamentare). Mentionez ca victima va avea nevoie de mai mult de 10 zile de spitalizare.
As vrea sa stiu si cum ma pot asigura ca fapta nu va ramane nepedepsita de autoritatile locale.

Va multumesc.
Intre 14 -16 ani este angajata raspunderea penala a faptuitorului numai daca se va contata , in urma unei expertize , ca acesta a actionat cu discernamant.
Expertiza este obligatorie in acest caz.
Avand in vedere imprejurarile in care fapta a fost savarsita (lipsa permisului , viteza neregulamentara ) se poate dispune trimiterea in judecata .
In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa actiunea penala e pusa in miscare prin plangerea penala prealabila ,introdusa in termen de 2 luni de la data la care partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor..
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu o victima dis-florin dis-florin Am facut un accident la 7m dupa trecerea de pietoni, persoana vatamata are 45 de zile de spitalizare date de catre IML. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? ... (vezi toată discuția)
Victima in accident cu dosar penal dinu01 dinu01 Buna ziua, Acum o luna si ceva mergand cu motocicleta pe un drum european, la un moment dat din dreapta, iese o autoutilitara care face stanga, si din care ... (vezi toată discuția)