avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu o victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu o victima

Am facut un accident la 7m dupa trecerea de pietoni, persoana vatamata are 45 de zile de spitalizare date de catre IML. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Din punct de vedere juritic unde ma incadrez? La ce sa ma astept de la organele de politie? Cand mi se returneaza permisul inapoi?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:25, 1 Septembrie 2010
In mod normal,este trecere stradala prin loc nepermis.Sa vedem ce spun organele de urmarire penala ale politiei....

andymaurul
va multumesc pentru raspunsul dat, dar tocmai asta ma intereseaza, ce pot face in aceasta situatie organele de politie(constantand cei 7 m de dupa trecere), este vina mea sau este vina persoanei vatamate? Cu stima.
In primul rand sa va angajati avocat pentru ca asa din descrierea pe scurt care ati facut-o este greu de gasit solutii, mai ales ca va fi efectuata o expertiza care va stabili mai multe aspecte- poate fi o culpa comuna pentru ca trebuie sa circulati cu viteza care sa va permita evitarea oricarui pericol, pe de alta parte -victima a traversat neregulamentar, deci sunt mai multe apsecte de discutat si verificat si asta o poate face doar avocatul dvs.
Apoi, dupa nr. de ingrijiri medicale ne aflam in fata infractiunii prev de art.184 al.1c. pen ( vatamare corporala din culpa) care se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau amenda, iar daca veti fi condamnat permisul se va anula.
Pentru aceasta infractiune actiunea penala se pune in miscare la plangerea prelabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile ieri am dat cu masina intr-un batran pana in trecerea de pietoni cu aproximatie cam 15m .m-am speriat nu mi-am dat seama si am mutat masina dupa trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident mers cu spatele andrei_0986 andrei_0986 Buna ziua, Am facut zilele trecute un accident pe un drum public. Faceam o manevra de intoarcere a masinii si in timp ce dadeam cu spatele am acrosat un ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului valy85 valy85 buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara ... (vezi toată discuția)