Am facut un accident la 7m dupa trecerea de pietoni, persoana vatamata are 45 de zile de spitalizare date de catre IML. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Din punct de vedere juritic unde ma incadrez? La ce sa ma astept de la organele de politie? Cand mi se returneaza permisul inapoi?
Va multumesc anticipat!
va multumesc pentru raspunsul dat, dar tocmai asta ma intereseaza, ce pot face in aceasta situatie organele de politie(constantand cei 7 m de dupa trecere), este vina mea sau este vina persoanei vatamate? Cu stima.
In primul rand sa va angajati avocat pentru ca asa din descrierea pe scurt care ati facut-o este greu de gasit solutii, mai ales ca va fi efectuata o expertiza care va stabili mai multe aspecte- poate fi o culpa comuna pentru ca trebuie sa circulati cu viteza care sa va permita evitarea oricarui pericol, pe de alta parte -victima a traversat neregulamentar, deci sunt mai multe apsecte de discutat si verificat si asta o poate face doar avocatul dvs.
Apoi, dupa nr. de ingrijiri medicale ne aflam in fata infractiunii prev de art.184 al.1c. pen ( vatamare corporala din culpa) care se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau amenda, iar daca veti fi condamnat permisul se va anula.
Pentru aceasta infractiune actiunea penala se pune in miscare la plangerea prelabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.