avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

ieri am dat cu masina intr-un batran pana in trecerea de pietoni cu aproximatie cam 15m .m-am speriat nu mi-am dat seama si am mutat masina dupa trecerea de pietoni pe linia de trnvai pt ca se blocase circulatia asosit politia binenteles ca nu ma-au crezut au zis ca s-a intamplat pe trecere batranul a fost dus la spital acolo sa constatat ca nu are decat o simpla lovitura la cap care nu ii pune viata in pericol . batranul mi-a zis ca nu o sa depuna plangere.pe procesul verbal cei de la politie mi-au scris'dosar penaql nr....;art 184 cp.ce as putea eu sa patesc?
nu iteleg de ce sa-mi faca dosar penal daca batranul nu era pe trecere si nici nu este nici un martor.nu inteleg de ce politia zice ca a fost pe trecere pt ca si batranul din cate stiu a declarat ca nu era pe trecerea de pietoni
ajutati-ma va rog si spunetimi ce pot sa patesc?
as putea sa fac ceva sa dovedesc ca spun adevarul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:41, 6 Ianuarie 2010
Mai intai va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Va spun ca totusi, fapta prevazuta la art. 184 C.pen. poate imbraca, sub aspectul laturii obiective, mai ales prin rezultatele produse, mai multe aspecte ale gravitatii. Acestea depind, in principal, de numarul de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea partii vatamate. Cu toate acestea, este necesar mai intai, pt. a exista fapta sa existe vinovatia dvs. Ceea ce trebuie dovedit.
Revin la aspectele practice si va sfatuiesc:
1. Sa va angajati avocat;
2. Sa luati legatura cu batranul si sa-l rugati cat puteti de convingator sa declare ca a fost vina lui (a traversat brusc, neatent, prin loc nemarcat si fara sa se asigure). Daca va declara astfel, lipsa vinovatiei dvs. va determina inexistenta infractiunii (vinovatia este atat trasatura esentiala cat si element constitutiv al infractiunii).
3. Sa asteptati rezultatul expertizei medico-legale cu stabilirea nr. de zile de ingrijire necesare vindecarii, iar daca acestea sunt sub 60, puteti vorbi cu batranul sa ceara retragerea plangerii prealabile, care inlatura raspunderea penala. Oricum, preferabila este varianta de la pct.2.(asumarea vinovatiei, prin declaratie, in mod exclusiv de catre batran), iar un caz fericit este si un nr. mic de ingrijiri medicale, care pot determina atat inexistenta infractiunii (sub 10), sau posibilitatea retragerii plangerii si impacarii partilor, cu consecinta inlaturarii raspunderii penale.
Succes!
Buna ziua.
Persoana vatamata sa dea declaratie in care sa descrie exact locul accidentului si ca nu are nici o pretentie de la dvs.
Persoana vatamata sa nu aiba zile de spitalizare .
Succes !
Cu respect,Alexa...
1.Nu se poate cunoaste inainte de examinarea persoanei de catre IML incadrarea juridica,care este data de numarul de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie cel accidentat pentru a-si reveni,deci incadrarea juridica -art.184 c.pen.poate fi sau nu poate fi corecta.
2.Faptul ca, cel accidentat nu se afla pe trecerea de pietoni,poate duce la concluziaa existentei unei culpe comune in producerea accidentului(a dvs.si a celui care traversa neregulamenta).
Toate acestea din relatarile dvs.
Totusi,astfel cum v-a sfatuit distinsul dn.consilier,angajati de urgenta un avocat iscusit care sa va sustina cauza la urmarirea penala,eventual in instanta.
multumesc mul.btranu nu a fost internat la spital i s-au facut toate analizele si au iesit bine a fost bandajat la cap si apoi trimis acasa doar ca trebuie sa mearga sa i se schimbe bandajul la spital nu are nici o zi de spitalizare si ma asigurat ca nu depune plangere impotriva mea ca va spune ca nu are nici o pretentie acum si nici pe viitor dar cineva mi-a zis ca orice ar spune batranul dosarul tot merge mai departe.este posibil? eu acum am dosar?
Pana la aflarea rezultatului expertizei medico-legale,care se va pronunta asupra numarului de zile de ingrijiri medicale necesitate de persoana vatamata,dosarul se afla in curs de cercetare,
Eu va sfatuiesc sa mergeti la batran sa ii cumparati tot ce are nevoie,eventual sa ii dati o sumde bani,cu martori,pentru a fi sigur si in legatura cu" bunavointa" acestuia,mai ales ca prin familie-si s-a mai intamplat acest lucru-se gasesc intotdeauna "binevoitori" care sa il sfatuiasca sa va ceara despagubiri.
aratati ca va interesati de el si de stare in care se afla.Este in folosul dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier trecere de pietoni F.Bogdan F.Bogdan Am si eu o problema: Tatal meu a accidentat din nefericire o persoana pe trecerea de pietoni in urma cu 2l uni de zile in municipiul Bucuresti, sector 6. ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)
Bună seara. un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. ... Ana Maria@1234 Ana Maria@1234 Bună seara. Un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. Spitalizare am doar câteva ore,nu am suportat sa stau în spital Ce proceduri trebuie ca ... (vezi toată discuția)