avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara. Un șofer a dat peste mine pe trecerea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara. Un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni. ...

Bună seara.
Un șofer a dat peste mine pe trecerea de pietoni.
Spitalizare am doar câteva ore,nu am suportat sa stau în spital
Ce proceduri trebuie ca să fiu despăgubiți?
Menționez ca sunt cusuta la cap,copci și vanata pe corp.A fost politia rutiera la spital,au luat declarație.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:35, 16 Septembrie 2023
Bună dimineața. Orele de spitalizare nu sunt același lucru cu zilele de îngrijiri medicale. Pentru a se stabili numărul de zile de îngrijiri medicale este necesar să mergeți la Serviciul de Medicină Legală unde vi se va elibera un certificat în care se va specifica numărul de zile necesare pentru vindecare( mergeți cu toate actele pe care le aveți de la UPU). Păstrați o copie la cest act si originalul îl depuneți la poliția rutieră, la dosarul penal deschis acolo. In funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale depinde și încadrarea juridică a faptei. De asemenea, numărul de zile de îngrijiri medicale stabilit inițial poate fi mărit dacă apar complicații. In cadrul dosarului penal aveți posibilitatea să vă constituiți parte vătămată și să solicitați plata unor daune în cuantumul pe care il apreciați dumneavoastră. Asta nu inseamnă neapărat că veți primi suma pe care o veți solicita. Suma poate fi micsorată de instanță . Dacă dosarul penal nu se va solutiona cu trimiterea șoferului în judecată, aveți posibilitatea deschiderii unui proces civil impotriva soferului vinovat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator
Cazul prezntă mai multe aspecte.
În primul rând trebuie stabilită viteza cu care circula autoturismul și distanța în raport cu marcajul pietonal în momentul în care se afla autoturismul atunci când Dvs v-ați angajat în traversarea drumului. În zona marcajului pietonal viteza autovehiculelor este restricționată la 30 km/h. Dacă conducătorul auto nu a respectat această viteză acesta este vinovat de producerea accidentului numai în cazul în care respectând restricția de viteză putea opri autoturismul evitând producerea accidentului.
În cazul în care autoturismul se afla în momentul angajării Dvs în traversare la o distanță în raport cu traiectoria de traversare mai mică decât cea necesară opririi autoturismului prin frânare vinovăția producerii accidentului vă aparține în exclusivitate.
Pentru lămuriri suplimentare mă puteți contacta în privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala danezu danezu BUna ziua in urma cu 3 luni tatal meu a fost implicat intr-un accident in apropierea unei treceri de pietoni. La aproximativ 15m de trecere un individ aflat ... (vezi toată discuția)
Accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala whiter whiter in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). ... (vezi toată discuția)