avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii intracomunitare scutite de plata TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii intracomunitare scutite de plata TVA

Buna ziua,

Am mare nevoie de un sfat, va rog

Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de TVA UE si am inregistrat societatea in Registrul operatorilor intracomunitar.
Trebuie sa emit factura pentru prestarea unui serviciu pentru o societate din strainatate, care este, de asemenea inregistrata in Registrul operatorilor intracomunitari, platitoare de TVA.
Intrebarea mea este daca platesc TVA-ul in tara si cum emit factura cu TVA sau fara TVA.

Va rog sa ma ajutati deoarece am auzit 3 variante deja.
1. Contabilul meu sustine ca trebuie sa emit factura fara TVA dar platesc TVA-ul in tara,
3. la Administratia Financiara la asistenta contribuabili mi s-a spus ca nimeni nu plateste TVA, si emit factura fara TVA.
2. Firma din strainatate imi spune ca ei platesc TVA eu nu facturez fara TVA si nu achit TVA-ul.

Va multumesc anticipat pentru ajutor si pentru ca existati.
@ioana_larisa in cazul bunurilor imobile, locul prestarii este unde este situat bunul = Romania, deci cu TVA.

@NICULIN Daca firma din Grecia este neplatitoare de tva - facturezi fara tva. Daca este platitoare, trebuie sa ti iei d ela fisc un cod de tva( ramai in tara neplatitor de tva) si facturezi de pe acel cod spre grecia.

@ paul_ciobi Aceiasi situatie ca mai sus. Daca partenerul este neplatitor - fara tva de pe codul de la registru. Daca este platitor = fara tva de pe codul luat de la fisc.

PS: Va rog deschideti discutii noi cand aveti intrebari. Este destul de greu de urmarit asa....Nu va costa nimic un topic nou....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare serena82 serena82 O PFA la norma de venit din RO, neplatitoare de TVA poate sa factureze catre o firma din UE servicii informatice? Daca da, ar trebui pentru asta sa se inscrie ... (vezi toată discuția)
Emitere factura in euro - pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva ipi ipi Ca si PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA pot sa emit facturi catre clientii externi in Euro? Si ce ar mai trebui sa continua o astfel de factura? ... (vezi toată discuția)