avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna ziua, am sa trec la subiect foarte repede, doresc sa incep o afacere cu inca o persoana insa nu stim exact in ce fel sa ne asociem.
As dori sa stiu care sunt posibilitatile de asociere in acest moment, SRL, PFA, etc, si care este cea mai simpla si ieftina metoda, dpdv al impozitelor si taxelor.
Totodata as dori sa stiu, in cazul in care decidem sa inchidem firma pe care o vom deschide, sau aceea asociere, cat de usor se poate face si ce implica.


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Collins , utilizator 23:07, 20 Ianuarie 2013
Depinde de obiectul de activitate pe care doriti sa il desfasurati...In principiu puteti sa va infiintati o SRL sau daca doriti va faceti cate o PFA sau II fiecare si faceti un contract de asociere in participatiune intre cele doua entitati. Pentru radierea unei SRL trebuie sa treaca vreo doua luni de la data introducerii documentatiei la registru comertului, pentru PFA radierea se face in 5 zile. Pentru oricare din variante va recomand sa va adresati specialistilor care activeaza in domeniul dreptului societar.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
ContSters22713, utilizator
Este vorba despre domeniul fotografiei.
Care este cea mai simpla si ieftina metoda, dpdv al impozitelor si taxelor?
Ce implica mai exact un contract de asociere in participatiune?

Va multumesc pt raspunsul anterior.

Am inteles, va multumesc pt raspunsuri.
Se poate o descriere pe scurt a contractului de asociere prin participatiune?Ce implica, etc?

Va multumesc.
Tocmai ce am aflat despre posibilitatea deschiderii unui SRL-D (microintreprindere pt debutanti) prin Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, singura problema pe care o vad in acest tip de firma este obligatia de a avea minim 2 angajati pe perioada nedeterminata.

Intrebarea mea este: avand in vedere ca voi deschide firma cu inca o persoana, iar amandoi vom fi, din ce am inteles, intreprinzatori debutanti asociati, se poate ca un intreprinzator debutanti asociat, sa fie si angajat? In cadrul afaceri pe care doresc sa o deschid, nu as avea cum sa am 2 angajati avand in vedere tipul afacerii si faptul ca noi doi vom face toate munca, 2 angajati nu-si gasesc rostul.

Totodata as dori sa aflu mai multe detalii despre acest SRL-D, nu ca si definitie a termenului, ci poate ceva pareri personale sau experiente personale.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îi/pfa/srl? sveta izbash sveta izbash Buna ziua. Vreau sa îmi deschid o firma de decorațiuni handmade. Am vorbit cu un jurist și el mi-a recomandat sa îmi fac întreprindere individuală. Am ... (vezi toată discuția)
Srl dupa infiintarea de srl-d ROCristi ROCristi Am infiintat in 2016 un SRL-D cu domeniul de activitate in IT. Doresc sa imi deschid un o alta soecietate pentru cresterea de animale (lucru ne-acceptat de ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare firma tanar pana in 35 ani cornelteusdea cornelteusdea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca mai este de actualitate oferta pentru tinerii care au pana in 35 ani si vor sa deschida o afacere,mai ... (vezi toată discuția)