avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchirierea unui imobil de catre un strain fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchirierea unui imobil de catre un strain fara acordul proprietarului

Buna seara,ma confrunt cu un caz care ma depaseste pe mine si cer ajutorul oameniilor de specialitate sa imi raspunda legat de speta care urmeaza:In urma cu un an de zile unchiul meu a ramas vaduv,nefiind in stare de unul singur sa se descurce,fica dansului stabilita in Franta l-a convins sa plece la ea.Batranul pleaca lasand grijile gospodaresti unui vecin din apropiere care se angajaza ca va avea grija de pamant si de casa beneficiind de roadele pamantului,si in felul asta isi va achita si o datorie mai veche catre batran.Vecinul ca sa isi suplimenteze venituriile da acest imobil in chirie unui cuplu si percepe o remuneratie lunara in valoare de 600 ron,fara stirea proprietarului sau a unui membru din familie aflat in tara.Mai mult acesta le interzice noilor chiriasi sa discute aceste amanunte cu rudele batranului.Suspiciunile chiriasiilor devin dubioase si decid sa ne informeze referitor la cele intamplate.Va rog sa ma ajutati in acest caz si daca as putea sa intentez un proces.
Cel mai recent răspuns: alex90tca , utilizator 20:58, 11 Ianuarie 2013
Vecinul a incheiat contract de locatiune pentru spatiul cu destinatia de locuit?

In raport de anumite circumstante,proprietarul de drept al spatiului are dreptul sa formuleze plangere impotriva vecinului sub aspectul savarsirii infractiunii de Tulburarea de posesie
Art. 220 cod penal Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Vecinul nu a incheiat nici un contract de nici un fel cu cei doi chiriasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun asociatie de locatari shoki shoki Va salut, am si eu o intrebare de la care raspunsul sunt mai mult ca sigur ca il voi gasi aici:) Vreau sa inchiriez un spatiu comun din imobilul in care ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial nerespectat vioavram vioavram Buna! Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una: Am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere student strain - rezidenta + anaf (finante) - acte necesare darkvisio darkvisio Buna ziua, De curand un student strain a inchiriat apartamentul meu. El m-a rugat sa ii dau actele necesare pentru rezidenta (cele legate de spatiul de ... (vezi toată discuția)