avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituire Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituire Asociatie de Proprietari

Buna seara,
Cand o Asociatie de Proprietari isi pierde drepturile de reprezentare a locatarilor?
Cu stima,
Nicu Costache
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:03, 15 Ianuarie 2013
Va rog sa fiti mai explicit!
Asociatia de proprietari reprezinta entitatea juridica care se infiinteaza prin acordul membrilor proprietari cu scopul administrarii imobilului
Reprezentatul legal al asociatiei de proprietari este presedintele asociatiei care detine autoritatea si competenta sa reprezinte interesele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in instanta
Pentru raspuns concret la situatia cu care va confruntati,acordati amanunte
Buna ziua,
Majoritatea locatarilor doresc schimbarea actualei administratii. Problema este ca administratia actuala (sustinuta de oparte minoritara dintre locatari ) nu doreste sa fie schimbata ( desi sunt suspiciuni de frauda si alte nereguli) si nu doreste sa puna la dispozitia majoritatii locatarilor actele justificative ale activitatii lor. Se doreste schimbarea acestora cu un nou comitet ( presedinte, administrator, etc ). Cum trebuie sa procedam?
In legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari aveti raspunsul:
Art.23
...........
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.


Faceti un tabel pentru semnaturi, in capul fiecarei file scrieti scopul acelui tabel (convocarea unei AG pentru schimbarea conducerii asociatiei) si mergeti cu el din usa-n usa pana cand obtineti 20% din semnaturi.

Pe baza acestui tabel semnat convocati o AG in care schimbati conducerea**).
AG trebuie sa indeplineasca conditiile de cvorum, adica sa fie prezenti 50% + 1 dintre proprietarii - membri ai asociatiei.
Daca nu se indeplineste acest cvorum, reconvocati AG si de aceasta data puteti schimba conducerea cu o alta mai capabila cu majoritatea celor prezenti.

**) Pentru o corecta exprimare:
- administratia asociatiei inseamna administratorul;
- conducerea asociatiei este alcatuita din comitet si presedinte.

Dv. nu vreti sa schimbati administratia, ci conducerea asociatiei presupun. Ca administratia, adica administratorul, este schimbat (demis si angajata alta persoana) de catre comitetul executiv.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa la subsol kim100580 kim100580 Buna ziua, unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac pentru a rezolva o problema care persista de luni de zile.E vorba de subsol care e plin de apa si ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara reconvocata a asociatiei de proprietari BG BG Buna ziua!Azi (24.03.2011 am participat la o adunare generala extraordinara a unei asociatie de proprietari convocata de cel putin 20% din membrii asociatiei. ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)