avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa la subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa la subsol

Buna ziua,
unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac pentru a rezolva o problema care persista de luni de zile.E vorba de subsol care e plin de apa si mizerie.Este un miros greu de suportat care persista de atata timp zi si noapte.
Am vorbit de nenumarate ori cu administratorul atat eu cat si ceilalti locatari si ni se spune ca nu vine din subsol ci vine de la canalizare.Am decis sa iau hotatrarea de a ma duce singura in subsol sa ma conving ca spune adevarul,cum era de la sine inteles ca nu avea cum sa miroasa atat de tare si de atat de mult timp am confirmat presedintei ca am fost mintiti cu nerusinare,ca subsolul e plin de apa aproape 1 m si infectie pe care noi trebuie sa o inspiram(vreau sa afirm ca administratora nici nu mai raspunde la telefon si nici nu sa prezentat in ziua de Luni asa cum trebuia si cum de multe ori nici nu o mai face sub acelasi pretext ca are probleme)
-Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa apelez daca administratora sau presedinta nu isi face treaba,unde trebuie sa le reclam.
-Unde se poate face o plangere pentru schimbarea administratorei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:54, 29 Iulie 2013
Pe administratora o schimba comitetul executiv, adica presedinta asociatiei, mai bine zis.
Daca nu vor sa-si faca treaba, atunci dv., proprietarii, puteti sa schimbati componenta comitetului executiv, inclusiv pe presedinta asociatiei.

Legea va da si instrumentull de a face asta:
- un proprietar sau o comisie ad-hoc de proprietari intocmeste un tabel pentru convocarea unei AG extraordinara a membrilor asociatiei;
- mergeti din usa-n usa sa obtineti semnaturi (in capul listei scrieti un text cu ordinea de zi a AG (problema subsolului si alegerea altui comitet executiv, a altui presedinte);
- obtineti cel putin 20% de semnaturi pe acest tabel, anuntati la avizier sau prin viu grai, ziua si ora AG si apoi procedati ca in cazul oricarei AG. La convocare sa fie prezenti cel putin 50% + 1 dintre membrii asociatiei, iar daca nu se realizeaza acest cvorum, reconvocati AG cu aceeasi tema pentru zilele urmatoare (cel mult 10 zile). La reconvocata pot veni oricati, nu mai are importanta, si luati hotararea intr-un fel sau altul cu majoritatea de 50% + 1 dintre cei prezenti.

Aceste hotarari le afisati la loc vizibil ca toata lumea sa ia act de ele si....treceti la treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire asociatie de proprietari NicolaeCostache NicolaeCostache Buna seara, Cand o Asociatie de Proprietari isi pierde drepturile de reprezentare a locatarilor? Cu stima, Nicu Costache (vezi toată discuția)
Ni se interzice accesul in subsolul blocului tudorflorin tudorflorin Buna seara! Am sa incerc cat mai pe scurt sa va relatez si sa cer niste sfaturi. In blocul unde locuiesc si am drepturi ca si obligatii de proprietar se ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)