avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Doresc sa stiu daca beneficiez de somaj la un contract de 4 ore actualmente .In ultimii 2 ani am vechime intrerupta de 10 luni la 4 ore,2 luni pauza, 12 luni la 8 ore.Toate sunt raportate la luna ianuarie 2013.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 11 Ianuarie 2013
Pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj este necesar sa indepliniti 2 conditii:contractul individual de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs., si sa fi obtinut venituri impozabiel 12 luni in ultimele 24.
Aveti deja 12 luni cu norma intrega in ultimele 24, deci stagiul de cotizare il aveti, :)
Mai ramane sa ne spuneti din ce motiv - cu ce articol din C.Mun - v-a incetat contractul individual de munca.

In speta, daca in ultimele 24 de luni aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni atunci puteti beneficia de somaj cu condiția îndeplinirii si celorlalte conditii prevazute de lege.

Din cele ce ati postat dvs, in ultimii2 ani (24 luni) aveti un stagiu de cotizare de 17 luni ...ceea ce denota faptul ca indepliniti conditia stagiului minim necesar pentru a obtine indemnizația de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj simona.elisa simona.elisa daca lucrez cu 6 ore/zi si am contract determinat care expira in 29.09.2010, si am 12 luni stagiu de cotizare, pot sa iau somaj? multumesc frumos , (vezi toată discuția)
Somaj -contract part time 4ore/zi g2na g2na ultimul contract de munca a fost part time 4 ore/zi. contractul a durat 2 ani si doua luni. Am dreptul la somaj? am o vechime in munca de aprox 15 ani, insa ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)