avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj -contract part time 4ore/zi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj -contract part time 4ore/zi

ultimul contract de munca a fost part time 4 ore/zi. contractul a durat 2 ani si doua luni. Am dreptul la somaj?
am o vechime in munca de aprox 15 ani, insa pana a-mi gasi acest job part time, am avut o "pauza" de vreo 4 ani.
inteleg ca s-ar lua in calcul vechimea in munca? sau doar stagiul de cotizare din ultimii ani? mentionez ca nu am mai beneficiat niciodata de indemnizatia de somaj, dar acum cred ca nu mai am incotro.
Multumesc
dar cel mai important:daca contractual meu , ultimul a fost pe 4 ore/zi/ 5zile /sapt e sufficient?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:05, 25 Mai 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.;
- in cele 12 luni premergatoare i9nregistrarii la Agentiam de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni trebuie sa fie lucrate cu 8 ore pe zi.

3. Daca ultimele 24 de luni ati lucrat 4 ore pe zi acestea sunt echivalente cu 12 luni de stagiu de cotizare la somaj si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj/zile nelucratoare/4 ore Alexandrazim Alexandrazim Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie.Am fost angajata de 10 ani la o firma cu norma intreaga 8/zi.Contractul de munca s-a incheiat intr-o zi de ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj ContSters151108 ContSters151108 se poate acorda somaj in conditiile in care esti angajat cu un sfert de norma (2 ore)?cu un salariu de 200 lei (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)