avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare somaj

se poate acorda somaj in conditiile in care esti angajat cu un sfert de norma (2 ore)?cu un salariu de 200 lei
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
ContSters151108, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters151108 , utilizator 13:20, 1 Decembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. - Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj trebuie sa fie echivalente unui program normal de 8 ore pe zi.
- Daca aveti program de 2 ore pe zi inseamna ca 4 luni lucrate sunt echivalente cu 1 luna de stagiu de cotizare la somaj.

3.- Spuneti cum ati lucrat in fiecare luna din ultimele 24 de luni, cu ce fel de program.
- Perioadele in care ati fost in concediu medical nu sunt stagii de cotizare la somaj.

4. Daca in ultimii 2 ani ati avut in fiecare luna program de 2 ore pe zi nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj deoarece se aduna numai 6 luni de stagiu de cotizare la somaj.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj Ianuaria Ianuaria Buna ziua, Am lucrat la o firma din 26.01.2012 pana la 31.07.2014,cand am incetat activitatea conform art. 55 lit. b din CM. Mentionez ca am fost angajata ... (vezi toată discuția)